Protokol törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, ETO Başkanı Metin Güler, akademisyenler ve ETO Meclis Üyeleri katıldı. İş birliği protokolünde belirlenen eğitim, danışmanlık, proje hazırlama ve araştırma faaliyetleri Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek. ETO tarafından ihtiyaç duyulan alanlarda kişisel, mesleki, teknik eğitimler verilmesi ve sertifika programlarının düzenlenmesi konularında Anadolu Üniversitesi destek sağlayacak.
FAYDALI ÜRÜNLER
Protokol töreninde konuşan Rektör Çomaklı, 'Özelde Eskişehir'de genelde Türkiye'ye nihayetinde de tüm insanlığa faydalı olabilecek ürünler ortaya çıkaracağımıza inanıyoruz. Çünkü işin içerisine bilim giriyor daha sonra eşzamanlı olarak ticaret giriyor. Biz bunları bir araya getirmeyi başardık. Sadece kağıt üzerinde kalmayan bir ortak çalışma. Çünkü protokoller imzalanır insanlar gelir geçer asıl konuşulacak olan yapılacak çalışmalardır. Koordinasyon merkezi olarak iktisadi ve idari bilimler fakültesinde sektör sivil toplum işbirliği koordinatörlüğü oluşturduk bu işi yürütsün diye' dedi.
BULUŞTURACAK
Amaçlarının Eskişehir'e katkı sunmak olduğunu söyleyen ETO Başkanı Güler, 'Anadolu Üniversitesi'nin müthiş bir bilgi birikimi var. Bunları iş insanları ile bir araya getirmeliyiz. Bu protokol Eskişehir'in ihracatına, iş hayatına, üyelerimizin eğitimine katkı sağlayacak. Bir araya gelip iş kültürünü geliştirmek çok önemli' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim