Odunpazarı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Odunpazarı Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşen toplantıda sekiz konu gündeme gelerek, oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.
'YALAKA' İFADESİNİ SORDU
Gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, geri dönüşüm sistemiyle ilgili ayrıntılı bilgi verilmesini istedi. Özcan, 'Yeniden mavi poşet sistemi mi uygulanacak?' diye sordu. Kazım Kurt'un bazı sivil toplum kuruluşlarını ve oda başkanlarını kast eden 'yalaka' açıklamasının yakışık olmadığını söyleyen Özcan, 'Hiç şık olmadı. Kişileri zorlama bir muhalefet yapmaya çağıran politikanız doğru değildir. Konunun muhatabı ben değilim ama arkadaşların sesi çıkmadığına göre yalaka tabirini kabul etmişler demektir. Bu konuda da haklılık payınız ortaya çıkıyor' diye konuştu. Başkan Kurt'un Emirdağ'da yapılması planlanan altın madeni arama çalışmalarına karşı yapılan basın açıklaması ile ilgili de konuşan Özcan, 'Afyon CHP teşkilatı bu konuda görevini yerine getiremiyor ki siz buradan kalkıp Emirdağ'a gidiyorsunuz' dedi.
YENİ BİR İHALE OLABİLİR
Özcan'a yanıt veren ve geri dönüşüm sistemi ile ilgili yeni bir deneme içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Kurt, 'Geri dönüşümle ilgili bizim kendi uygulamalarımız ve bu uygulamalarımızla başlattığımız bir girişim var. Şu anda 15-16 mahallede geri dönüşümü kendimiz topluyoruz. Ancak hem 35 mahalleye genişleme hem de eksik olan kısımları da tamamlamaya çalışıyoruz. Bazı firmalar Eskişehir'den, Ankara'dan, Konya'dan olmak üzere bize müracaat ettiler ve Odunpazarı'nın ambalaj atıklarını biz toplamak isteriz diye. Bazı görüşmelerden sonra eğer iyi bir şartname hazırlanır ve bizim taleplerimiz karşılanacak niteliğe gelirse, belediyemize gelir getirecek bazı uygulamaları sağlamak amacıyla bir ihale yapmayı düşündük. Geçen dönem almış olduğumuz yetki beş yıllık bir yetkiymiş. Bu dönem onu on yıla çıkarmayı düşündüğümüz için size müracaat etmek istedik. Yeni bir deneme yapacağız. Bize güvenin. Odunpazarı halkının ve belediyenin çıkarlarını öncelikli olarak koruruz' şeklinde konuştu.
BEN İSİM VERMEDİM
'Yalaka' kelimesiyle kimseyi itham etmediğine ve isim vermediğine dikkat çeken Başkan Kurt, 'Ben hiç kimseye isim vermek suretiyle bir ithamda bulunmadım. Bir suçlamada bulunmadım. Ama ekonomi paketiyle ilgili bazı açıklamaların daha sonra farklı bir noktaya getirildiğini bunu da Türkçedeki karşılığının yalakalık olarak tabir edildiğini söyledim. Bu hiç kimseyi suçlayıcı ya da hakaret anlamına gelmez. Çünkü doğru olduğunu bildiğiniz şeyi doğrudan anlatabilirsiniz. Ama inanmadığınız şeyi farklı biçimde söylemeye kalkarsanız bunun karşılığı bu sözcüktür. Nitekim bugün bazı gazetelerdeki köşe yazarları da benzer şeyleri yazmış. İnanmadığınız bir şeyi inanıyormuş gibi söylemeye kalkarsanız sonunda kendiniz pişman olursunuz ve mahcup olursunuz. Bu nedenle sizin ikinci cümleyle yaptığınız benzetmeyi ben yapmam' dedi.
ESNAF ŞİKAYET EDİYOR
Başkan Kurt konuşmasını şöyle dürdürdü: 'Bir sivil toplum örgütü, bir oda, bir parti belli konularda görüşlerini çekinmeden anlatabilmeli. Demokrasi budur. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Şimdi bizim burada yaptığımız gibi karşılıklı tartışabilmeliyiz. Bu ekonomik program doğru olsaydı şimdi yeni bir ekonomik program açıklanmazdı. O gün ileri sürülen program uygun olsaydı şu anda doların, altının geldiği durum farklı olurdu. Ve yine o gün söylenenler doğru olsaydı bizim sanayicimiz de, tüccarımız da, küçük esnafımız da bugün şikayet ediyor olmazdı. Dolayısıyla bugün bunları bilen ama söylemeyen insanların pozisyonu Türkçe'de budur.'
DÖRTTE BİRİ EMİRDAĞ KÖKENLİ
Odunpazarı'nın dörtte birinin Emirdağlı vatandaşlardan oluştuğunu söyleyen Kurt, 'Türkiye'nin her yerinde politika yapma özgürlüğü vardır. Odunpazarı'nın dörtte biri Emirdağlı ya da Emirdağ kökenlidir. Orada bir kişini hastalanması demek Eskişehir'de bizim sıkıntıya düşmemiz anlamına gelir. Dostlarımıza destek olmak için gittik. Afyon'daki siyasi partiler de geldi. Eskişehir'den de gidilebilir. Kimsenin niçin gittin deme şansı yoktur. Altın arama siyanürle olmaz, ayrıştırma siyanürle olur. Eğer bir altın bulunacaksa siyanürle mutlaka işlem yapılacak. Siyanürün tarımı, hayvancılığı sıkıntıya sokacağı, çevresel sıkıntılar yaratacağı bellidir' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA













Editör: TE Bilisim