Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan göçmenlerin adam başı bin 500 Dolara, en fazla 5 kişinin bineceği botlarla Yunanistan'a kaçırılacağı belirlendi. Göçmenlerin kaçışını organize eden 1'i Pakistan uyruklu 6'sı Türk vatandaşı toplam 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken; suçta kullanılan araçlara el konularak, kaçak göçmenler ve organizatörlere toplamda yaklaşık 500 bin TL idari para cezası uygulandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığının organize göçmen kaçakçılığı ile mücadelesi sürüyor. Yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan göçmenlerin Edirne'de bulunan Meriç nehri üzerinden Yunanistan'a geçiş yapacağı ihbarı alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmenleri taşıyan minibüsleri fiziki takibe aldı.

14 kişilik minibüsten 31 kişi çıktı

Farklı zamanlarda dört minibüsü Çatalca'da durduran Jandarma ekipleri; 14 kişilik minibüslerden birinde balık istifi gibi üst üste yolculuk yapan 28'i Pakistan uyruklu kaçak göçmen ile 3 organizatörü yakalarken, diğerinde 27'si Pakistan uyruklu kaçak göçmen ile 1 organizatörü yakaladı. İran üzerinden Türkiye'ye geldiği değerlendirilen göçmenlerin, yaklaşık 1 aydır Fatih-Aksaray bölgelerinde bulunan 'Şok Evleri'nde kaldıkları ortaya çıktı.
Adam başı bin 500 Dolar'a ölümüne yolculuk
Kaçak göçmenlerden adam başı bin 500 Dolar aldıkları tespit edilen 17 yaşındaki Pakistan uyruklu organizatör ile ikisi amca-yeğen olan 6 Türk uyruklu organizatör, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 34 Suriyeli yakalandı

Göçmen kaçakçılığı ile ilgili yapılan farklı bir operasyonla, deniz yoluyla Yunanistan'a kaçmak isteyen, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 34 Suriye uyruklu kaçak göçmen İstanbul Silivri'de yakalandı. Kaçakları organize eden ve 4 ayrı suçtan aranan 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından aç ve susuz halde yakalanan göçmenlere yardım eli uzatılarak yemek ikramı yapıldı. Yasal işlemleri tamamlanan göçmenler, Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
Editör: TE Bilisim