Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla 13 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında yaklaşık 45 bin kişiye satılabilecek maddeye el konulduğu bildirildi.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Zafer, Şarhöyük ve Fevzi Çakmak Mahalleleri ile Gazi Yakup Satar Caddesi'nde uyuşturucu satan şüphelilere yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.
Beraber hareket ederek uyuşturucu sattığı belirlenen M.G. (26), A.L. (27), H.A. (43), E.T. (48), E.G. (49), T.G. (29), Ş.G. (24), S.T. (35), M.Ö. (24), K.Ö. (22), S.G. (22), E.D. (26) ve V.B'nin (44) gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 'Uyuşturucu madde ticaretinin deşifresi için yapılan çalışmalar neticesinde 29 olayda uyuşturucu madde ticaretinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş, bu olaylarda suçüstü yakalanan 29 kişiye de kullanmak için uyuşturucu madde satın almak suçundan işlem yapılmıştır. Takiplerimiz neticesinde uyuşturucu madde satan grubun sattıkları esrar ve bonzai maddelerini il dışından temin ettiklerinin anlaşılması üzerine ilimize nakletmeye çalıştıkları 10 kilo 310 gram esrar ve 2 kilo 378 gram bonzaiye satılamadan el konulmuştur. Tespit edilen ara yakalamalar neticesinde kuryelik yapan ve uyuşturucu maddeyi temin eden kişiler tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Şüphelilerin yakalanması için gerçekleştirilen operasyonda tüm şahıslar yakalanmıştır. Zanlılara ait adreslerinde yapılan aramada, bonzai yapımında kullanılan 0,25 litre kimyasal madde, 433 gram bonzai, 30 uyuşturucu hap ile tabanca ve tüfek mermileri ele geçirilmiştir. Dosyamız kapsamında yapılan çalışmalar bir bütün olarak değerlendirildiğinde, yaklaşık 45 bin kişiye satılabilecek uyuşturucu maddeye satılamadan el konulduğu tespit edilmiştir.'
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotim ekipleri, daha önce belirlenen 9 eve, Çevik Kuvvet ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü görevlilerinin desteğiyle sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Söz konusu adreslerde 13 kişi gözaltına alınmıştı.(AA)

Editör: TE Bilisim