Büyükşehir Belediyesi Opera binasında gerçekleşen Meclis'te 25 gündem maddesi ilgili komisyonlara gönderildi. Akçasoy, ESKİ Genel Müdürlüğünde görev alan Mehmet Recai Erdir'in Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına getirildiğini söyledi. Meclis'te ayrıca Ulus Anıtının bulunduğu bölgeye Ulus Meydanı isminin verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
BEKLEYEN SORUNLAR VAR
Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, ESKİ Genel Müdürlüğüne atanan Oğuzhan Özen'i tebrik ederek ivedilikle Baksan sanayi, Çukurhisar ve Kızılyer'in altyapı sorunlarının çözülmesini ve takvimin kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Öte yandan Hayvanat Bahçesi'nde sıkıntılar yaşandığını kaydeden Özcan, 'Yabani hayvanat bahçesi evcil hayvanat bahçesine çevrilmelidir' diye konuştu.
YAZILI CEVAP ALAMADIK
Otobüslerin plaka değişiminden kaynaklı egzoz sorunları yaşandığını aktaran Özcan, 'Konuyla ilgili bir araştırma yapılmalı. Bir işlem yapılmış mıdır? Bilgilendirme yapılmasını istiyoruz. Bu konunun komisyonda değerlendirilip araştırma yapılmasını öneriyorum' dedi. Özcan ayrıca 96 araçla ilgili yazılı bir cevap alamadıklarını kaydetti.
HEP BİRLİKTE GEZELİM
96 araçla ilgili sürecin başlatıldığını aktaran Akçasoy, 'Emniyetten de cevap gelsin bir dahaki meclis oturumunda yeniden konuyu getirelim. Bürokratik işlemler devam ediyor. Hayvanat bahçesi Avrupa ve Türkiye'de takdiri şayan bir hayvanat bahçesidir. O mutluluk çok ayrıdır. Pandemi koşullarında bile lütfen hep birlikte oraya gidelim. Orada deneyimli arkadaşlarımızdan hayvanlara nasıl bakıldığını görelim. Güzel bir gezi yaparak brifing almanızı öneririm' şeklinde konuştu.
BİR AY İÇİNDE MECLİSE GELECEK
Baksanla ilgili imar çalışmalarının devam ettiğini aktaran CHP'li Erdoğan Aydoğmuş, bir ay içinde bir çalışma yapılarak yeniden meclis gündemine getireceklerini kaydetti. Aydoğmuş, kısa zamanda proje çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.
İDARİ İŞLEM BAŞLADI
63 aracın egzoz muayenesi ile ilgili de konuşan Akçasoy, 'İdari inceleme başlattık. Bu araçların egzoz sıkıntısı olup olmadığıyla acilen 57 aracın egzoz muayenesi yapıldı. Herhangi bir sıkıntıda yaşanmadı. Gerekli araçların egzoz muayenesi de tamamlanacak' şeklinde konuştu.

Esra Ünlü
Editör: TE Bilisim