Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'de geçen yıl 1 trilyon 446 milyar 381 milyon 259 bin liralık tasarruf mevduatı toplandı. Türkiye'de kişi başına gerçekleştirilen tasarruf miktarının 17 bin 394 lira olduğu görüldü. En çok birikim yapılan kent 39 bin 611 lira ile İstanbul oldu. Eskişehir'de ise kişi başı tasarruf miktarı 10 bin lirayı aştı. Yani bu hesaplamaya göre her ay 833 lira kenara koymak gerekiyor. Vatandaşlara birikim yapıp yapmadıklarını sorduk. Vatandaşlar birikim yapmak bir yerde dursun daha çok borçlandıklarını söyledi.
Lütfü Öztekin: Biz 17 bin lira içeri girdik bırak 17 bin lirayı. Çocuklar okuyor nasıl birikim olacak. Asgari ücret şu ülkede 2 bin 324 lira nasıl birikim. Ben de yok başkasında varsa bilmiyorum.
Asilkan Furkan Güler: Birikim yerine 17 bin lira borca girdim. Bu ekonomide birikim yapılması imkansız. Ben burada gerçek veri görmüyorum. Şişirme bir rakam olduğunu düşünüyorum.
Arif Özkar: Ben emekliyim. Ben hiç birikim yapamadım. Aldığımız emekli maaşı zaten. Kıt kınat geçinmeye çalışıyoruz. Yapanları tebrik ederim ne mutlu.
Hakkı Bicioğlu: Ben de emekliyim. 10 bin lirayı bırak bin lira birikim yapamadım. Hesap kitap yapıyoruz ama işin içinden çıkamıyoruz. Yapan varsa bize de söylesin biz de ona göre yapalım.
Selami Koçhan: Birikim yapamıyoruz. Herkesin bütçesi kendine göre. Ben bütçeme göre birikim yapamıyorum. Zaten insanlar kredi kartları kullanıyor. İki ay üç ay geriden gidiyor.
Erşan Sızar: Ben kendi adıma şu an yapmıyorum ama elimde oldukça kenara atıyorum. Bir kazancım oluyor boş değilim. Bir birikim yapılabilir aslında. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim