Türkiye'nin önemli tiyatrocularından Levent Üzümcü, 'Tiyatro ve Toplum' konusunda gençlerle söyleşi yapmak üzere Eskişehir'e geldi.
ÖZEL ETKİNLİKLER
Haller Gençlik Merkezi'nde yüzlerce kişiyle bir araya gelen Üzümcü, 'Üniversite eğitimini Eskişehir'de tamamlamış birisi olarak bugün Eskişehir'in bu halini gördükçe gurur duyuyorum. Her akşam farklı merkezlerde birbirinden özel kültürel etkinliklerin olduğu, Şehir Tiyatroları, Senfoni Orkestrası, festivalleri, Opera ve Bale Günleri ile Eskişehir, bu alanda gerçekten Türkiye'nin aydınlık yüzü kentlerimizin başında geliyor' dedi.
KUTLUYORUM
'Bazı şehirlerde muhalif tiyatrocular oyun oynayacak salon bulamazken, Eskişehir her görüşe ve her kapılarını sonuna kadar açıyor' diyen Üzümcü, 'Ben başta Sayın Yılmaz Büyükerşen olmak üzere sanata ve sanatçıya değer veren tüm başkanlarımızı kutluyorum. Ama asıl kutlanması gereken salonları dolduran, sanata sahip çıkan Eskişehir halkıdır' diye konuştu. Tiyatronun topluma etkisi üzerine gençlerle fikir alışverişinde bulunan Üzümcü, etkinliği çektiği özçekim ile sonlandırdı.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Büyükşehir Belediyesi'ne bu tarz etkinliklerde birbirinden önemli isimleri kendileri ile buluşturduğu için teşekkür eden gençler, dönem içinde de bu etkinliklerin devam etmesini dilediklerini belirtti. HM
Editör: TE Bilisim