ESGROUP tarafından Anemon Otel'de iftar yemeği düzenlendi. Geceye, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilçe belediye başkanları, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, çok sayıda davetli ve ESGROUP çalışanları katıldı. İftar programda Çankaya Kur'an Kursu öğrencisi Hafız Semih Gerek ezan okudu. İl Müftü Yardımcısı İbrahim Çayır dua etti.
BEREKET GETİRSİN
Programda ilk konuşmayı yapan ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş, 'Ramazan ayı küslerin barıştığı, paylaşımların arttığı, eylem ve söylemlerin birlik olduğu, oruç ibadet ve sabır ayıdır. Bugün bir araya gelmemize vesile olan bu mübarek Ramazan ayında oruçlarınızın ve dualarınızın kabul olmasını diliyor, ülkemiz ve İslam alemi adına huzur, barış ve bereket getirmesini diliyorum' dedi.
GURUR DUYUYORUZ
ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ise, 'ESGROUP ailesi olarak düzenlediğimiz iftar programında sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Teknoloji gelişiyor, yeni iletişim araçları ortaya çıkıyor. İnternetin yaygın kullanımı artık haberciliği klasik anlamda değil, tüm bu olanaklar çerçevesinde gerçekleştirilmesini zorunlu kılıyor. Bu olanaklar okurların habere ulaşımını kolaylaştırırken, haberi yapan gazeteciler az zamanda daha çok iş ortaya çıkarmak zorunda kalıyor. Bu vesile ile mesai arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Sorumluluğumuz ağır! Yıllardır Eskişehirlilere haberleri güvenilir ve tarafsız bir şekilde ulaştırma gayreti içinde olduk. Bu konuda bizlere fırsat veren, cesaretlendiren, destekleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Özgür Fetih Demirdaş'a bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Eskişehir'de güçlü bir gazetecilik damarı var. Biz de bu damarın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz' diye konuştu.
ÖRNEK OLSUN
'ESGROUP şahsında tüm Eskişehirli gazetecilere, basın sektörüyle uğraşan herkese dostluk içinde, kardeşlik içinde bir Ramazan diliyorum' diyerek sözlerine başlayan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 'Sayın Özgür Demirdaş'ın böylesine Eskişehir'in tüm güzide isimlerini bir araya getirmesi çok memnuniyet verici. Ramazan küslerin barıştığı, dostluğun, kardeşliğin, birlik beraberliğin arttığı bir dönem. Böyle bir dönemde Eskişehir'in gazetecilerle paydaş olan tüm kesimlerinin burada olması çok güzel. Sayın Demirdaş'a çok teşekkür ediyorum. Bu kardeşlik sofraları Türkiye'ye örnek olsun diyorum' ifadelerini kullandı.
BÜTÜNLEŞTİRİCİ AY
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ise şunları söyledi: 'Ramazan ayı bir araya getirici, bütünleştirici bir ay. Dolayısıyla farklı kesimlerle birlikte olmak son derece güzel. Sayın Özgür Demirdaş'ın nezdinde bütün ESGROUP ailesine teşekkür ediyorum. Her zaman yayıncılık hayatındaki ilkleri burada da verdiği iftar yemeğiyle gerçekleştirdi. Biz ESGROUP'la gurur duyuyoruz. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.'
TAKİP EDİYORUZ
Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyen Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, 'ESGROUP şehrimizin gözde bir medya şirketi. Bizim de hem siyaset yaptığımız dönemde hem belediye döneminde yakın ilişkilerimizin olduğu bir grubumuz bizim yazılı medya olsun, görsel medya, portalları olsun çok yakından takip ettiğimiz. Bugün de burada olmaktan gurur duyuyoruz. Özgür Beye, bütün çalışma arkadaşlarına, ESGROUP'a başarılar diliyoruz' dedi.
MİHALIÇÇIK'A BEKLERİZ
Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, 'Herkesin Ramazan ayı mübarek olsun, hayırlı Ramazanlar diliyoruz. Eskişehir'de oldukça medya grubunda faaliyet gösteren, etkin olan ESGROUP'a başarılar diliyoruz. Kendilerini Mihalıççık'a da bekliyoruz. Teşekkür ederiz' diye kaydetti.
TEŞEKKÜR ETTİ
Davet için ESGROUP'a teşekkür eden Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ise, 'İnşallah önümüzdeki dönemlerde de yine böyle Ramazanlarda buluşuruz. Eskişehir ve tüm halkımızın Ramazan ayını kutluyorum. Sayın Özgür Demirdaş beye ve tüm çalışanlarına da teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.
BASIN KÖPRÜDÜR
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, 'Ramazan ayı küslerin barıştığı bir aydır, bereket ayıdır, hoşgörüdür. O yüzden bu geceyi düzenleyen ESGROUP ailesine başta Özgür Beye teşekkür ediyoruz. Güzel bir iftar gecesi oldu. Bunun yanında çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Basın vatandaşla aramızda olan köprüdür. Basının özgür olması gerekir. Ülkemizde maalesef basın yeterince özgür değildir. Ama diliyoruz özgür günler hep olsun, özgürce olsun. Birlikteliğimiz her zaman daim olsun' diye konuştu.
TARAFSIZ MEDYA
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, 'Ramazan ayı hepimizin kucaklaştığı bereket ayı. Şehrimizin çok güçlü, tarafsız medya kurumu böyle bir iftar düzenlemiş. Üreten Eskişehir'in, Organize Sanayi Bölgesi'nin Başkanı sıfatıyla bu iftar yemeğinde bulunmaktan onur duydum. İnsanlarımızın birleşmeye en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle bir iftar hepimize güzellikler katıyor. Hep beraber nice güzel bayramlar diliyorum. Çok güzel bir ortamdı. Sayın Özgür Beye ve bütün çalışanlara başarılar diliyorum' dedi.
BİRLİK VURGUSU
Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, 'Öncelikle bu güzel Ramazan ayının birleştirici, paylaştırıcı, herkesin bir arada olduğu, kötü duygulardan arınan ama iyi duygularımızın, yardımlaşmanın, paylaşmanın getirdiği güzel duygularla bir araya geliyoruz, iftar sofralarında buluşuyoruz. Bu akşam da Sayın Özgür Demirdaş ve eşi bizi ESGROUP olarak davet etti. Çok teşekkür ediyoruz. Bu Ramazan'ın herkese birlik beraberlik içerisinde daha güzelliklerle dolu günler getirmesini temenni ediyorum. ESGROUP'a da başarılarının devamını diliyorum' ifadelerini kullandı. HM

GECEYE KATILAN İSİMLER
CHP Milletvekili Utku Çakırözer
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen
Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır
Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık
Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan
Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş
EOSB Başkanı Nadir Küpeli
İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge
İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt
Baro Başkanı Mustafa Elagöz
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu
CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen
Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Atila Tomsuk
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Deniz Kılıç
TMMOB İKK Sekreteri Neşet Aykanat
Harb-İş Şube Başkanı Hasan Atak
Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez
Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Sefa Şen
Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen
Tornacılar Odası Başkanı Adnan Karamanlı
SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak
Memur Sen İl Başkanı Muammer Karaman
DİSK Bölge ve Genel-İş Temsilcisi Günay Ayaz
Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban

Editör: TE Bilisim