Yoğun katılımın sağlandığı toplantıya Başkan Kurt'un yanı sıra, Deliklitaş Mahalle Muhtarı Hüsnü Petek, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, yüklenici firma yetkilileri ve Hamamyolu esnafı katıldı. Hamamyolu Projesi hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda Başkan Kurt ve yüklenici firma yetkilileri esnafın merak ettiği konuları yanıtladı, tavsiyeleri ve istekleri dinledi.

SORULARI YANITLADI
Esnafın sorularını yanıtlayan Başkan Kurt, Hamamyolu Projesi'nin artık viraja girdiğini söyledi. Projenin 1 ay içinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Kurt, 'Bildiğiniz gibi 1 yıl kadar önce ihalemizi gerçekleştirerek proje uygulamasına başladık. Pek çok eleştiri oldu. Bunlar yeni bir iş yaparken, doğal olan şeyler. Sizin Hamamyolu esnafı olarak; gördüklerinizi, eleştirilerini almak isteriz' diye konuştu.

29 EKİM'DE BİTECEK
Projenin son bir aya girdiğini ifade eden Başkan Kurt, 'Bu proje, son 1 aya girdi. 29 Ekim hedef tarihimiz. 29 Ekim'e kadar burayı bitirip, kullanıma açmak istiyoruz. Şu andan ya da önümüzdeki haftadan itibaren esnaflarımızı ilgilendiren aşamaya geleceğiz, sizin dükkanlarınızın önünü işleyeceğiz' dedi.

ALIŞVERİŞ CADDESİ OLACAK
'Ben Odunpazarı Belediye Başkanı olarak Hamamyolu Projesi bittiği takdirde hayata geçecek olan alanın bir alışveriş caddesi kimliğine bürüneceğini görüyorum' diyen Kurt, 'Bunu iddia ediyorum ve aynı büyük alışveriş merkezlerindeki işleyişe benzer işleyişle ticaret yapma imkanının artıracağını düşünüyorum. Burası 24 saat canlı, 24 saat insanların kullanımına açık bir mekan olacak. Hamamyolu'nun tamamına düzen getireceğiz. Burada alanda 4 tane, köprünün altında da 2 tane, toplam 6 tane cafe olacak. Bunlar küçük tabii ki, çayhane. Burada yüzlerce masa atılacak bir yer yok ama ortak kullanım alanı oluşturacağız. Masayı sandalyeyi biz atacağız. Sizin dükkanınızdan dondurmayı, çayı, sandviçi alan gelip buraya oturacak' şeklinde konuştu.

YÖNETİME KATILIN
'Hamamyolu'na özel bir yönetim biçimi oluşturalım. Bir yönetmelik, bir yönerge hazırlıyoruz' diyen Kurt, 'Hep birlikte Hamamyolu için bir yönetim oluşturalım. Kent Konseyimiz bu işin öncülüğünü yapmalı. Hamamyolu Çalışma Grubunu genişletiriz. 25-30 kişi yerine 200 kişi olur. Bu 200 kişi bir yönetim seçer, kararları birlikte alırız. Odunpazarı Belediyesi'nin yönetimine geldiğimizden beri yönetime katılın diyoruz. Hamamyolu'nu birlikte yönetelim. Hamamyolu'nda kuralları birlikte koyalım. Burada herkes şehri düşünerek hareket ederse hepimiz kazanırız ve Eskişehir kazanır' ifadelerini kullandı.

PROJEYİ ELEŞTİRMEK ESKİŞEHİR'E ZARAR VERİR
Engellemelerin ve eleştirilerin olacağını söyleyen Başkan Kurt, 'Hayatında hiç ağaç dikmemiş bir adam konuşuyor, ağaç kesti diyor. Bunlar yalan, siz görüyorsunuz. Ben AKP'liyim bu yanlış, ben CHP'liyim bu yanlış mantığı Eskişehir'e zarar verir. Evet, Cumhuriyet Halk Partiliyim. 50 yıldır bu işle uğraşıyorum. Hepiniz de beni biliyor ve tanıyorsunuz. Ama ben Eskişehirliyim. Doğru bir iş yapılacaksa, hiç tereddüt etmeden desteklerim, şimdiye kadar da öyle yaptım' diye konuştu. Toplantı sonunda Başkan Kurt'a teşekkür eden Hamamyolu Esnafı, başkanla bir hatıra fotoğrafı çektirdi. HM
Editör: TE Bilisim