Vilayet Meydanı'nda düzenlenen festivalde engelli dernekleri başta olmak üzere çeşitli dernek ve gruplar açtıkları stantlarda yaptıkları çalışmaları anlatarak kendilerini tanıttı. Eskişehir'de ilk defa düzenlenen 'Birlikte Yaşam Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

Durusu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon öğrencilerinin dans gösterileri damga vurdu. Engelli Caner'in ve arkadaşlarının Michael Jackson dansı izleyenleri büyüledi. Daha sonra sahneye çıkan İşitme Engelliler Halk Dans Grubu izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

SORUNLARI DAHA GÜR SESLE DUYURMAK İSTEDİK

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kanserle Yaşam Derneği Şube Başkanı İnci Ulucan, 'Engelli derneklerini birleştirip engellilerin haklarını, sorunlarını daha gür bir sesle duyuralım, daha güçlü çözümler bulalım istedik. Bu bakımdan Engelli Haftası'nda herkes üzerine düşen görevleri yaptı. Bütün derneklerin faaliyetleri vardı, ama biz bu sene farklılık yaratmak istedik. Hep birlikte engel olmadığını duyurmak istedik. O nedenle festival hazırladık ve bu festival hafızalardan bir sene boyunca silinmesin istedik' dedi.

Düzenlenen festival bu akşam 19.00'a kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim