Tek gol Kubilay'dan
Dengeli başlayan maçın 21'inci dakikasında konuk ekip golü buldu. Defansın uzaklaştırmadığı topu kontrol eden ve ceza sahası içine giren Burak, pasını Kubilay'a gönderdi. Kubilay penaltı noktasından topu filelere gönderdi. Dakika 29'da ani gelişen Samsunspor atağında sol kanatta Gyasi pasını Nadir'e aktardı. Nadir'in ortasına ters bir vuruş yapan Bilal'in bu vuruşu kaleye gitti. Ancak Ekrem son anda topu çeldi. Es Es gol pozisyonuna giremediği ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

Net fırsat kaçtı
Eskişehirspor ikinci devreye istekli başladı. 47'de gelişen atakta Hamed'in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan İbrahim Halil Öner'in şutuna savunma müdahale etti ve Es Es net fırsattan yararlanamadı. Samsunspor 54'üncü dakikada Nadir ile gol yaklaştı. Havadan gelen topu kontrol eden Nadir kaleye şutunu yolladı ancak Ekrem topu kornere çeldi. 59'uncu dakikada Samsunspor'un golüne yine Ekrem engel oldu. Sağ kanattan gelen topu önünde bulan Kubilay ceza sahası içinde topu kaleye yolladı, Ekrem başarılı oldu.

Bir türlü olmadı
64'üncü dakikada Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Berkay'ın pasında ceza sahası içine giren Hamed sağ çaprazdan kaleyi düşündü ancak defansa çarparak az farka dışarı çıktı. 67'de Burak sol kanattan taşıdığı top ceza sahası içindeki Gudıo'ya yolladı. Net pozisyonda Ekrem kalesinde devleşti ve gole izin vermedi. Kalan dakikalarda Es Es gol için yüklense de başarılı olamadı. Farkı 2'ye çıkartma fırsatlarını yakalayan konuk ekip ise cömert davrandı. Karşılaşma 1-0 Samsunspor'un üstünlüğüyle sona erdi.
FOTO-HABER: AYTAÇ ERSOY
Editör: TE Bilisim