SEVİNÇ YAŞARKEN ŞOKA UĞRADIK

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Spor Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mesut Hoşcan, UEFA'da alınan ceza kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cezanın Eskişehirspor'u çok rahatsız ettiğini belirten Hoşcan, 'Fair-Play koşullarını yerine getirmenin mutluluğu yaşarken, UEFA'dan gelen yazıyla yeniden 3 Temmuz sürecinin gözümüzün önüne getirilmesi bizi çok rahatsız etti. Çünkü bileğimizin hakkıyla Türkiye Kupası'nı final oynamış bir takım olarak Avrupa kupalarının hazırlığı içerisindeyken gelen yazıyla şok olduk' diye konuştu.

530 SAYFALIK SAVUNMA

UEFA Tahkim Kurulu'na sevk edildiklerini ve yaptıkları çalışmalarla giderek savunmalarını verdiklerini ifade eden Hoşcan, 'Yaklaşık bin 700 sayfalık dosya gelmişti, ona karşılık 530 sayfalık bir savunmayı yazılı olarak ilk başta UEFA'ya gönderdik. Tahkim Kurulu'na gittik, yaklaşık 2 saatlik bir toplantıda bütün konulara açıklık getirerek Eskişehirspor'un hak ve menfaatlerini korumak için elimizden geleni yaptık' dedi.

CAS'TA MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ

Cezanın men değil, bir yıl kupalara katılmama cezası olduğunu kaydeden Hoşcan, 'Bir yıl cezada da men olayı değil, bir yıl kupalara katılmama diye bir tabir kullanmışlar. Biz bu yazıya göre daha evvel de hazırlığımızı yapmıştık ve cuma günü UEFA'dan gelen açıklamayla bir yıl kupalara katılamama durumuyla karşı kaşıya geldik. Bunun bir üst mahkemesi olarak CAS'a müracaat etme ve CAS'ta hakkımızı arama yolunda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmekte. Eskişehirspor'un en son CAS'taki raporda da adı çıkmasına rağmen böyle bir kararın yayınlanması bizi derinden üzdü. Biz yine CAS'ta çalışmalarımızı ve mücadelemizi vereceğiz.

CEZALAR KİŞİLERE VERİLSİN

İnanıyorum ki bu bireysel olaylarda yapılan hatalarının sorumlusu Eskişehirspor değildir. Eğer bireysel ise bu bireysel cezaların kişilere bireysel olarak verilmesinin düşüncesinde olduğumuzu da özellikle belirtiyoruz. Eğer bu işlerle ilgilenen kişiler halen belli bir yerde görev yapıyorlarsa ve çalışıyorlarsa, Eskişehirspor'un bu konuda herhangi bir yorumu yoksa Eskişehirspor'un cezalandırılması ya da kupalara gitmemesi kararının alınmasını da çok doğru bulmadığımızı biliyorsunuz. Bu konuda çalışmalarımızı en iyi derecede yaptığımızdan da son derece emin olmanızı diliyorum.'

İSTİFA ETMİŞTİK

Hoşcan, 'Bu işin bizim tasarrufumuzda olmadığını basının eskileri çok iyi bilir. Kararın kim tarafından yönetildiğini herkes biliyordu. Biz gidişattan hoşlanmadığımız ve Eskişehirspor'un iyi noktalarda olmadığını bildiğimiz için bu radikal kararı verdik ve istifa etmiştik. Maalesef basında bazen geçmiş yönetimin mirasını yediğimiz söyleniyor ve bununla ilgili daha 'Siz ne yaptınız, siz geçmiş yönetimin mirasını yiyorsunuz' denilen ifadeler var. Bu mirasın nasıl olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ

Yine söylüyorlar, 'Şu yönetim geçmişi bıraksın, kendi icraatına baksın' diye. Biz işimize bakıyoruz, ama halen yazılarıyla bunu gündeme getirmek isteyen ve bunu halen taşıyanlar, maalesef geçmiş yönetimle ilgili olayları kendileri taşıyorlar. Bizim geçmişle ilgili hiçbir şeyimiz yok. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu hizmet yarışına çıkmışız ve kongrelerimiz camiamızda bizi bu konuda görevlendirmiştir. Geçmişle ilgili kimseyle hesabımız yok. Zaten gerekli olan hesabımızı da yargıya taşımış durumdayız. Biz o zaman çok iyi biliyoruz bu kulüpten sabahlara kadar çıkmayan, kongrede üye listelerine kadar müdahale eden basını da biliyoruz. Kongre günü 'Ertuğrul Sağlam'ın başka bir takımda anlaştı' diye manşet yapanları da biliyoruz.

GEÇMİŞLE UĞRAŞMIYORUZ

Son günlerde de Ümit Karan ve Bülent Uygun'la olan imza töreninde benim resmimin konmasını da manidar buluyorum. Biz işimize bakıyoruz. Eğer bu konuda bizim sorumluluğumuz varsa hesap vermeye hazırız. Artık bu kulüpten zamanında çıkmayan kongrede üye listelerine kadar müdahale eden kişilerin de elini ayağını çekmesi lazım. Bu konuda son derece kararlıyız. Biz geçmişle uğraşmıyoruz, ama geçmişle uğraşmaya çalışan arkadaşlar da lütfen bu anlayışlarından vazgeçsinler' dedi.

Editör: TE Bilisim