CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü ve beraberindeki kadınlar, partilerinin genel merkezi tarafından hazırlanan 'Hükümetin 2020 Cinsiyet Eşitliği Karnesi' ile ilgili basın açıklaması yaptı. '2020 yılında en az 297 kadın katledildi, 161 kadın da şüpheli şekilde öldü' diyen Söğütlü, 2020 yılında toplumsal cinsiyet eşitliğine aykırı söylem ve eylemleri aylık bilgiler halinde sundu.
KADINLARIN YÜKÜ ARTTI
Pandemi ile birlikte kadınların iş yükünün arttığına dikkat çeken Söğütlü, ''Deve sidiği şifalıdır' şeklinde garip açıklamalar yapan Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, bu defa da erkeğin birden fazla eşinin olabileceğini söyledi, bunun meşru olduğunu iddia etti. Diyanet İşleri Başkanlığı çevrimiçi olarak yayımladığı 'Aile Hayatımız' isimli bir dokümanda, kadınlarla erkeklerin birlikte dans etmemelerini, el ele halay çekmemelerini, horona durmamalarını öğütledi ve bunların İslam'a aykırı olduğunu iddia etti. AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, Muğla'da katledilen Zeynep Şenpınar'ın ardından kadın düşmanı bir açıklamada bulundu. Kadın cinayetlerini meşrulaştırmaya çalışarak 'Hikaye aynı, özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi' dedi. Aynı akşam binlerce kadın sosyal medyada ona gereken cevap verdi. Bir kadın, evli olduğu erkeğin şiddetinden kaçarak başvurduğu karakolun yönlendirdiği sığınma evine yerleşti. Aynı karakolda görevli olan ve evli olduğu erkeğin arkadaşı olan polis memuru, şiddet uygulayıcısı erkeğe sığınma evinin adresini verdi' diye konuştu.
SIRTLARI SIVAZLANDI
CHP'nin her zaman kadınların yanında olduğunu ifade eden Söğütlü, 'Pandemiyle mücadele edilen 2020 yılı, kadınlar açısından çok daha zor bir yıl oldu. En az 297 kadın katledildi, 161 kadın da şüpheli şekilde öldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti. Kadınlar, en çok ateşli silahlarla, evlerinde ve sokak ortasında öldürüldü. Ölüm, kadınlara hep en yakınlarından geldi. Kadını her defasında eve hapseden, itaat etmeye zorlayan zihniyet, katillerini de üretti' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim