Osmanlı ordusu tarafından elde edilen Kut'ül Amare Zaferinin 100. Yılı Eskişehir'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle yad ediliyor. ESKENT üyeleri de büyük zaferin yıl dönümü münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Buradan Mehteran eşliğinde hareket eden grup ellerindeki dev Türk Bayrağı ve attıkları 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı ile Hamamyolu saatli Park'a yürüdü.

Burada açıklamalarda bulunan ESKENT Başkanı Gürol Yer, Kut'ül Amare kuşatmasının bugünlerde görülmek istenmeyen ya da hatırlanmaması için uğraşıldığını öne sürerek 'Şehrimizin gururu olan son İstiklal Savaşı gazilerimizden Yakup Satar büyüğümüzün de nefer olarak savaştığı bu zafer çok önemlidir. Bizler geçmişi ile gurur duyan geleceğin Büyük Türkiye için ideal belirleyen millet mensupları olarak Uluönder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm büyüklerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz' şeklinde konuştu.

Öte yandan halkın büyük zafere ilişkin bilgi sahibi olması adına Saatli Park'ta tarihi belgeler ve fotoğraflar sergilendi. (HM)

Editör: TE Bilisim