BOKS SEVGİSİ

Op. Dr. Salih Metin Aycı ve ESOGÜ Tıp Fakültesi'nde 5. sınıf öğrencisi olan ve Yunusemre Devlet Hastanesi'nde staj yapan Hacer Karakaya'nın Boks sevgisi bir başka. Doktorluk mesleğinin yanı sıra yaklaşık haftada 12 saat Gençlik Spor Kulübü'nde çalışan ikili görenleri hayrete düşürüyor.

HERKES YAPABİLİR

Bugüne kadar değişik mesleklerden birçok kişi ile üniversite öğrencisi ve profesöre boks öğrettiğini bildiren Gençlik Spor Kulübü ile ESOGÜ Boks Kulübü antrenörü Yılmaz Ayar ise böylesine kaliteli insanlarla birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Antrenör Ayar 'Amacımız, saldırı değil, savunma amaçlı olan boksun herkesin yapabileceği bir spor olduğunu anlatmak. Değişik mesleklerden bu sporla uğraşanlar var. Boksun bayanı, erkeği ve mesleği yoktur. İsteyen herkes yapabilir. Yeter ki, insanın içinde azim olsun' dedi.

50 SPORCU VAR

Yaz spor okullarına kayıt yaptıran 50 sporcu boks yapıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı boks branşına olan ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Antrenör Yılmaz Ayar 15 elit boksörün yanı sıra yaz okuluna kayıt yaptıran 50 sporcusuna eğitim veriyor. Porsuk Spor salonunda yapılan antrenmanlara boksu yakından tanımak isteyen ve merak eden herkesi davet eden Ayar 'Haftanın 3 günü çalışma yapıyoruz. Bu yıl antrenmanlarımıza olan ilgi daha da arttı. Amacımız bu sporu ilimizde daha yaygın hale getirmek. Bu anlamda çalışmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim