BOL VİTAMİNLİ ALABAŞ BİTKİSİ

Videoyu Aç BOL VİTAMİNLİ ALABAŞ BİTKİSİ
A
a

Eskişehir’de pek bilinmeyen ve sadece birkaç üretici tarafından yetiştirilen alabaş bitkisi, kent pazarında kendisine yer bulamazken diğer illerden yoğun talep görüyor.


Lahanagillerden olup C vitamini açısından da oldukça zengin olan alabaş bitkisi, son dönemlerde Türkiye’de üretilmeye başlandı. Özellikle turistik bölgelerdeki otellerde, salatanın içerisine mutlaka konulan alabaşın birçok sağlık problemine de iyi geldiği söyleniyor. Eskişehir’de neredeyse hiç bilinmeyen ve satılmayan alabaş bitkisini kentte sadece birkaç üretici tarlasına ekiyor. 40-45 gün içerisinde hasadı olan alabaş, üretici için ise avantajlı bir ürün olma özelliği taşıyor. Eskişehir’de tarım üreticisi olan ve alabaş üretimi de yapan Telat Tarhan, “Alabaş adı verilen bu ürün Eskişehir’de pek üretilen bir ürün değil. Biz bunu birkaç senedir üretiyoruz. Eskişehir pazarında da fazla yaygın değil, başka yerlere gönderiyoruz. Özellikle İstanbul ve turistik şehirlerimize veriyoruz. Turp gibi de yenilebiliyor ya da salataların içerisinde kullanılıyormuş. Diğer ürünlere göre verimi daha yüksek. Marul gibi 40-45 gün içerisinde kesim aşamasına ulaşıyor. Üretimi kolay ve fazla zayiatı da olmuyor. Tanesini 2 TL’den satıyorum” diye konuştu. İHA
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Eskişehir haberleri ve Eskişehirspor haberleri için gerçek kaynağınız Son Haber Gazetesi