28 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, 5 gündem maddesi dışındaki tüm maddeler oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemin 9'uncu maddesinde Emek Mahallesi 2. Arabacılar ve Albayrak Bulvarı kesişiminde bulunan alan ile 71 Evler Mahallesi Pazar yeri ve park alanına isabet eden alana akaryakıt istasyonu ve otopark yapılması konusu görüşüldü. İlgili maddeye ret oyu veren AK Parti grubu adına söz alan Murat Özcan, 'Hem ilimizdeki arsaları satıyoruz hem de park olarak ilan ettiğimiz yerleri akaryakıt istasyonuna çeviriyoruz. Dolayısıyla yeşili ranta tercih etmiş oluyoruz. Bu nedenle buna karşı oy veriyoruz' dedi.
ÖNEMLİ OLAN İHTİYACI KARŞILAMAK
Özcan'ın eleştirilerini yanıtlayan Başkan Kurt, 'Türkiye'de yeşil kişi başına ortalama 7 metrekare. Odunparazı'nda 10 metrekareyi geçti. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana yeşil alan çalışmalarıyla ilgili ciddi işler yaptık. Satış sonucunda gelen paralı çar çur ediyor gibi bir algı oluşmamalıdır. Mümkün olduğunca satmamaya direniyoruz. Mümkün olduğunca eskiden satılanları geri almaya gayret ediyoruz. O nedenle bunun doğru olmadığını vurgulamak isterim. Bizim için önemli olan o bölgenin ihtiyacını karşılamak. O ihtiyaçla beraber de belediyemize gelir sağlayacağız elbette' şeklinde konuştu.
GEÇEN YIL NİYE GELMEDİ?
Odunpazarı Belediyesi'ne kurban bağışlarının kabul edilebilmesi için Başkan Kurt'a yetki verilmesi ile ilgili 21'inci maddeye ilişkin konuşan Özcan, 'Eğer bu madde gelmesi gerekiyorsa daha önceki geçen yıllarda niye gelmedi? Türkiye geneline baktığımız zaman sadece Eskişehir'de bu uygulama var. Ama kurban bağışlayacak olanların kurbanlarını Allah kabul etsin' dedi.
İYİ NİYETTEN KUŞKU DUYULMAMIŞ
Odunpazarı Belediyesi'nin bloke edilen hesaplarındaki paraların vatandaşlara iade edildiğinden bahseden Başkan Kurt, 'Şu an gündem maddesi olan şey kurban bağışı yapmak isteyenlerin bağışını kabul etme konusunda bir yetki istiyoruz. Israrla vurguladığınız; şimdiye kadar niye istenmedi. Şimdiye kadar yaşamın olağan akışı içerisinde bazı doğru bilinen yanlışlar vardır. Bu da onlardan biriymiş. Çünkü kutsal bir amaçla belediyeye diyor ki benim kurbanımı kes dağıt. İki amaçlar; bir kurban kesme hizmetini yapmış oluyorsunuz. İkincisi de vatandaşın bağışladığı kurbanı kabul etmiş oluyorsunuz. Şimdiye kadar bu işin iyi niyetinden kimse kuşku duymamış' şeklinde konuştu. HM
Editör: TE Bilisim