Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Seyitgazi'deki Seyir Terasında basın mensupları ile bir araya geldi. Göreve başladığından bu yana ilçede yaptığı çalışmaları ve gelecek projelerini bir sunum eşliğinde anlatan Tepe, ilk olarak Seyitgazi'de koronavisrüs salgınından dolayı vefat eden kimse olmadığını söyledi. İlçede geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan ancak sonra hastalığı atlatan vatandaşların olduğunu belirten Tepe, şu anda Seyitgazi'de pozitif vaka bulunmadığını açıkladı.
AYRIM YAPMIYORUZ
Belediyeciliği hiçbir siyasi ayrım olmaksızın yapmak niyetinde olduklarını vurgulayan Tepe, belediyedeki mali durum hakkında bilgi verdi. Tepe, 'İlk anda yaklaşık 23 milyon liralık borcumuz vardı belediye olarak. Önceki gün itibariyle 13 milyon 906 bin lirasını ödemişiz net olarak. Bu süreçte 6 milyon 671 bin 311 TL kredi borcu, 2 milyon 397 bin 456 TL vergi ve sigorta prim borcu, 4 milyon 837 bin 842 lira da piyasaya olan borçlarımızı ödedik. Yaklaşık olarak yüzde 70'ini ödedik' dedi. Pandemi sürecindeki çalışmalarından bahseden Tepe, '5 bin haneye maske, dezenfektan ve bilgilendirme broşürü seti dağıttık' ifadelerini kullandı.
GURUR DUYUYORUZ
FRİGKÜM projelerinden bahseden Tepe, şunları söyledi: 'Biz Afyon Valiliği, Kütahya Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak FRİGKÜM'e üyeyiz. FRİGKÜM bünyesinde bölgemize yaklaşık 1 buçuk milyon liralık proje desteği yapıldı ve Gökçegüney, Yapıldak, Oynaş, Gökbahçe ve Çukurca Mahallelerimize parke taş döşememiz bu yıl içinde yapılacak. FRİGKÜM'den aldığımız destek ile Yazılıkaya-Çukurca arası beton yol uygulaması yapılacak. Frigya Vadisinde olduğumuzdan gurur duyuyoruz. Ulaşımı sağlandığı takdirde oraların daha da zenginleşeceğini düşünüyoruz.' FRİGKÜM'de turizmin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalarını anlatan Tepe, 'Doğal Sit alanlarında gözlem kuleleri oluşturulması, bisiklet ve atlı yürüyüş yolları oluşturulması gibi projemiz var. Frigya bölgesi çok fazla önemseniyor şu anda. Özellikle Çukurca Mahallesinde yeni konaklama merkezi oluşturacağız. Bu konaklama merkezinde atlı spor ve bisikletle ilgili çalışmalarımız var şu anda. Frig Evleri bölümü oluşturarak vatandaşlarımızın konaklamasını sağlayacağız' ifadelerini kullandı.
TEŞEKKÜRÜ İSTERDİK
'Seyitgazi Kaymaklığı pandemi sürecinde Vefa Sosyal Destek Grubu başta olmak üzere birçok kuruma ödül verdi. Seyitgazi Belediyesi'ne neden teşekkür edilmedi?' sorusuna Tepe şu yanıtı verdi: 'Biz belediye olarak Vefa Sosyal Destek grubuna 4 aracımız ve 8 personelimizle sürekli katıldık. Ama teşekkür edilmedi. İsterdik tabi ki bir belediye olarak. Personelimiz o kadar yoğun çalışıyor ki, ben bir belediye başkanı olarak 16 ayda 3 gün izin kullandım. İzin kullanmak sorun değil, çalışırız biz. Ama sonuçta takdir edilmek önemli.' Seyitgazi Belediyesi Sami Nebioğlu Sanat Evi açılış töreni ile son buldu. HM
Editör: TE Bilisim