Akman'ın ismini anmadı

Tesislerde düzenlen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hoşcan, gündemin birinci konusu olan Akman'ın demeçleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Hoşcan 'Son dönemde bir rotasyon yaptık. Eskişehirspor Koltuk sevdalıları için kişisel egoların tatmin edileceği bir kurum değildir. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. İftira ve yalanlara harcayacak enerjimiz yok. Eskişehirspor biat kültürünü barındıran bir kurum değildir Hiçbir yöneticimizin bu tür söylemlerle zan altında kalmasına gönlüm razı olmaz' dedi. Bu açıklamaları sonrasında basın mensupları Akman'ın tek adamlık suçlamaları hatırlatılması üzerine Hoşcan 'Bu açıklamaların duygusal bir anda yapıldığına inanıyorum. Doğru bulmuyorum. Zaman her şeyin ilacıdır. Tek tek cevap vermeyi yakıştıramıyorum. Bu açıklamalar olmadı. Hiç şık düşmedi. Üzüntü duyuyorum. Ancak rotasyonun ne kadar doğru bir karar olduğunu da hep birlikte görüyoruz' dedi.

Paralel yapıyı temizleyerek

AKP'ye teşekkür mü ettiniz?

Bir basın mensubunun 'yönetim içerisindeki 'paralelcileri' temizleyerek, AKP'ye teşekkür ettiğiniz söyleniyor' yorumu üzerine Hoşcan, ' Yönetimi aldığımız günden itibaren hiçbir siyasi görüş Eskişehirspor'a bulaşmamıştır. Bundan sonrada bulaşamaz. Herkesin bir siyasi görüşü olabilir ancak, Eskişehirspor siyaset üstü bir kurumdur ve bu özelliğini koruyacaktır. Dolayısıyla yapılan değişikliklerin bu şekilde algılanmaması gerekiyor. Konu teşekkürse nerde, ne zaman kime teşekkür edeceğimizi iyi biliriz. Bu durumun polemik haline gelmesinden rahatsızım' dedi.

Yakın takipteyiz

Yeni stat ile ilgili olarak oldukça iyi bir mesafe kateddiklerini söyleyen Başkan Hoşcan 'Yeni stadın gelişmelerini adım adım takip ediyoruz. Ocak ayında lansmanla bunu tanıtacağız. Her yaptığımız işi basınla paylaştık. Eskişehirspor taraftar ve camiasına yakışır bir stat inşa ediliyor' dedi.

Biraz daha zaman gerek

Alt yapı çalışmalarını gayet olumlu bulduğunu belirterek Alt yapıda çok güzel şeyler oluyor diyerek duyduğu memnuniyeti dile getiren Mesut Hoşcan 'Bozüyükspor pilot takım projesinde yer aldı. İstenilen boyutta olmadı. BAL takımlarını destekleyerek pilot takım oluşturacağız. Demirspor ve Sağlıkspor'a desteğimiz olacak. Daha çok maçlarını takip edeceğiz. Altyapıda neler oluyor raporlar sürekli geliyor. Altyapı uzun soluklu yol. Özveri ister. Ayrıca en çok eleştirilen yerdir. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Zaman gerekiyor' diye konuştu.

Hocamız görevinin başında

Başkan Hoşcan, teknik adam Ertuğrul Sağlam'ın Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüğü iddialarıyla ilgili olarak da konuştu

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın hiçbir yere gitmediğini belirten Hoşcan, 'Ertuğrul Sağlam hiçbir yere gitmiyor. Böyle bir şey yok. Hocamız dün İstanbul'da bile değildi. Hocamız benim her zaman söylediğim kariyeri ve kalitesi belli bir hoca. Böyle bir hocayı her yönetim ister, her takım ister, her başkan ister. Ama Ertuğrul Sağlam Eskişehirspor'da' dedi.

Etik bulmuyorum

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, 'Olin Edirne' takımının isminin 'Eskişehir Basket' olarak değiştirilerek, maçlarını Eskişehir'de oynamasını onaylamasının ardından, takımın adında 'Eskişehir' bulunmasına tepki gösterdi. 'Eskişehir'de sporun merkezi olan Eskişehirspor'la bu görüşmeyi yapmadan Eskişehir adını almanın çok doğru ve etik olduğunu söyleyemeyeceğim' diyen Hoşcan, 'Son zamanlarda Eskişehir'de güzel gelişmeler oluyor. Bu gelişimlerden bir tanesi de bir basket takımının Eskişehir adını alarak Eskişehir'de sadece maçlarını oynayarak kente yeni bir heyecan getirmek istiyorlar. Biz Eskişehir'de yapılan her hizmetin arkasında olduğumuzu, Eskişehir'e gelen her hizmetin destekçisi olduğumuzu deklare etmiştik. Eskişehir Basket Spor Kulübü, bu konuda Eskişehir'de Süper Lig'de basketbol heyecanı yaşamak beni keyiflendiriyor ama burada önemli bir nokta var. Eskişehir'de sporun merkezi olan Eskişehirspor'la bu görüşmeyi yapmadan Eskişehir adını almanın çok doğru ve etik olduğunu söyleyemeyeceğim' şeklinde konuştu.

Akman ne demişti

Teknik As başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra sert demeçlerle gündeme gelen Mehmet Akman, Mesut Hoşcan'ı tek adamlıkla suçlamıştı. Akman son olarak katıldığı bir televizyon programında Eskişehirspor'u kanser hastasına benzeterek, oldukça karamsar bir tablo çizmişti.

Editör: TE Bilisim