Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz bombasıyla başından vurulması sonucu komaya giren ve 269 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle, yaklaşık bin kişi Espark AVM önünde toplanarak çeşitli slogan, pankart ve dövizlerle Yunus Emre Caddesi'nde bulunan AKP il binasına yürüdü.

Polis amiri AKP binası önünde basın açıklamasına izin vermemesi üzerine eylemciler yaklaşık yarım saat polise taş, soda şişeleri ve ses bombaları attı. Polisin uyarı yapmasını dikkate almayan bir grup cadde üzerinde bulunan çöp konteynırlarını yolun ortasına çekerek önlerinde barikat oluşturdu.

Bir müddet sonra kaldırım taşlarını söken grup polise atmaya devam etti. Polis ilk önce plastik mermi sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı. Polis, grubun dağılamaması üzerine TOMA aracı ile tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Sıkılan biber gazından en çok çevredeki vatandaş ve basın mensupları etkilendi. Ortalık biranda savaş alanına döndü.

Polisin müdahale etmesi üzerine yaklaşık 800 kişi olay yerinden ayrılarak yürüyüşlerine devam ederken kalan 100-150 kişi ise polis ile çatışmaya devam etti. (Esra Yücel)

'Berkin Elvan'a Ali İsmail'ler sahip çıkacak'

Gezi Parkı olayları sırasında ekmek almaya giderken başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gündür komada olan Berkin Elvan dün yaşamını yitirdi. Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi üzerine Doktorlar Caddesi'nde iki kişi oturma eylemi yaptı.

Artık yeter demek için eylem yaptıklarını söyleyen Gürkan Çelik, ' Artık bu faşizmin sonlandırılması gerektiğini, artık bu katillerin, hırsızların hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetin istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kadarı da yeter diyoruz. Biz biliyoruz Berkin Elvan'a abileri, Ali İsmail'ler sahip çıkacaklar. Bizde sahip çıkıyoruz' dedi.

269 gündür yaşam mücadelesi verdiğini ancak uyanmadığını belirten Çelik, ' Ali İsmail de uyanmadı, Abdullah Cömert de uyanmadı, Ethem Sarısülük de uyanmadı, Ahmet Atakan da uyanmadı, Medeni Yıldırım da uyanmadı, Hasan Ferit de uyanmadı. Başbakan televizyonlara çıkıp emri ben verdim dedi. Polise, özellikle yetkililerini cesaretlendirdi. Sanki demokratik haklarını aramak suçmuş gibi sanki hak aramak yasakmış gibi. En son Eskişehir'de yaşadık. Başbakan Eskişehir'e mitinge geldiğinde basın açıklaması yapmak için yürüyüş yapmak isteyenlere polis fütursuzca saldırıda bulundu. 203 arkadaşımızla beraber bende gözaltına alındım. Polisin çok sert müdahaleleri ile karşılaştık. Artık yeter diyoruz, boğazımıza kadar geldi. Katiller hesap vermiyor. Artık katillerden hesabı biz soracağız' şeklinde konuştu.

Berkin Elvan'ın gezi direnişi sırasında bakkala ekmek almaya gittiğinde vurulduğunu kaydeden Çelik, bu olaya dikkat çekmek için önlerine ekmek koyduğunu ifade etti. Eylemler sırasında müdahale yapanların ' Sürekli marjinallerdi o yüzden saldırdık. İllegal eylem yapıyorlardı o yüzden saldırdık' ifadelerine değinerek, ' Hayır, Berkin Elvan henüz 15 yaşındaydı ve bakkala ekmek almaya gittiği sırada polisler tarafından vuruldu' şeklinde ifadelerde bulundu. (Esra Yücel)

Öğrenciler Berkin için dersleri boykot etti

İstanbul'daki Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği ile ağır yaralanan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencileri dersleri boykot etti.

Üniversitenin Yunus Emre Yerleşkesi İletişim Bilimleri Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, fakülteleri tek tek gezerek boykot kararlarını duyurdular. Kısa sürede sayıları yaklaşık 300 kişi olan eylemciler, fakülte binalarına da girerek burada da çeşitli sloganlar attı. Göstericiler herkesi saat 18.00'de Üniversite Caddesi'nde yapılacak büyük gösteriye davet ettiler.

Son olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde toplanan öğrenciler, burada kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra yerleşkeden çıkarak yürüyüşe geçtiler.

CHP Berkin için kontak kapattı

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Belediye Başkan Adaylarının seçim çalışmalarını yürüten anons araçları Berkin için kontak kapattı.

Berkin Elvan'ın vefatı sonrası Büyükerşen, Ataç ve Kurt aldıkları kararla anons araçlarının bir günlük sesli çalışma yapmayacaklarını belirterek, Berkin Elvan'ın acısını paylaştıklarını belirtti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ayrıca sosyal medyadan 'Berkin'i Ali İsmail Korkmaz'a emanet ettik, Unutursak Çocuk Aşk Olsun' mesajı ile yaşanan acıyı paylaştı.

Editör: TE Bilisim