HABER: MELTEM KARAKAŞ

Eskişehir'de beş yıl aradan sonra TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, EBTO birleşerek 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nı kutladı. 1 Mayıs Tertip Komitesi'nden DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı ve KESK Dönem Sözcüsü Faik Alkan 1 Mayıs değerlendirmesinde bulundu. Tertip komitesinin temennisi birleşerek kutlanılan 1 Mayısların genişleyerek devam etmesi oldu.

ÖRNEK BİR 1 MAYIS
1 Mayıs'ın totalde güçlü olduğunu söyleyen Günay Ayaz, '1 Mayıs Eskişehir'de totalde güçlü bir 1 Mayıs oldu. Emekçilerin taleplerini alanlarda farklı konfederasyonlarla bir araya gelerek işçi bayramını kutlamış olması örnek bir 1 Mayıs oldu. Malum emekçilerin önemli sorunları var. Kıdem tazminatı, işsizlik rekor seviyeye ulaştı. Bu birlikteliğin devam ettirileceği, işçi sınıfının talepleri etrafında güzel 1 Mayıslar kutlarız umarım. Eskişehir açısından güzel bir 1 Mayıs oldu. Bundan sonra da birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.

BİRLEŞMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK
'Birleşmekten başka çare yok' diyen Faik Alkan, 'Uzun yıllar sonra Eskişehir'de kutlanan 1 Mayıs katılım açısından iyiydi. OHAL hukukunun geçerli olduğu bu günlerde insanlar alanları doldurdu. Sendikal farklılıkları kenara bırakan birleşik bir mücadeleyi önüne koyan bir hat izlenirse tabanda karşılık mutlaka bulunabiliyor, bunu gösterdik. Talepler aynı; insanca yaşam koşulları, iş güvencesi ve kıdem tazminatına dokunulmaması. Referandumun kutuplaştırıcı havasından kurtulmak gerekiyor. 'Hayır' ve 'Evet' veren işçi ve emekçilerin önünde birleşmekten başka seçenek yok. Tertip komitesi başkanı olarak şunu da vurgulamak isterim bu birlik havasına Eskişehir emek ve demokrasi güçleri, siyasi partiler çok katkı sundu. Herkesin emeğine sağlık' dedi.

BİRLİKTELİK ÖNEMLİ BİR KAZANIM
1 Mayıs'ın birlikte kutlanmasının önemli bir kazanım olduğunu söyleyen Erdal Akyazı, '1 Mayıs'ın birlikte kutlanması önemli bir kazanım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Referandumun arkasından gelen 1 Mayıs OHAL, KHK'lar, grev yasaklarının olduğu bir dönemde işçi bayramı kalabalıktı. Daha da iyi olacağını temenni ediyorum. Birleştiren insanların bunu devam ettirmesini istiyorum. Bundan sonra işçi ve emekçilerin mücadelesi daha geniş bir şekilde büyüyerek devam etmeli' dedi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim