Festival, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Sanat Derneği ve Bulgaristan Golden Key Vakfı ortaklığında yürütülen 'Eski Şehrin Kuklaları' projesinin faaliyetleri arasında yer alıyordu.
Eski Şehrin Kuklaları, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği'nin mali desteği ile hayata geçirilen 'Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı' kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı, Merkezi Finans ve İhale Birimidir. 'Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı', Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesini ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu hibe programının genel hedefi, kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun, kültürel miras konusunda uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi ve Türkiye'de kültürel değerlerin teşvik edilmesidir.

28 Mayıs, 1 Haziran tarihleri arasında Şehir Tiyatroları sahnelerinde ve Eskişehir'in parklarındaki açık alanlarda oldukça zengin bir içerik ile gerçekleştirilen festivalde Macaristan'dan 'Bence SarkadiMarionet Tiyatrosu' 'Budapeşte Kuklaları' adlı oyununu; Bulgaristan'dan 'Tiyatro Trio' 'Tiyatromat(evimiz- orman)' adlı oyununu;İtalya'dan 'Tiyatro La Fabiola' 'Bu İkiliye Dikkat' adlı oyununu;İspanya'dan 'JordiBertran Topluluğu' 'Antoloji' adlı oyununu ve Hollanda'dan Tiyatro 'T Magische Topluluğu' 'Transit' ve 'NYX' adlı oyunlarını sahnelediler. Ev sahipliğini üstlenen Eskişehir Şehir Tiyatrolarının 'Midas'ın Kulakları' adlı kukla oyunu ile yer aldığı festivalde Ayten Öğütçü 'Kukla Yapım Teknikleri' atölyesini, Filiz Çankaya ise 'El Kuklası Yapımı' atölyelerini gerçekleştirdiler.
5 gün boyunca süren, açılış yürüyüşüne yüzlerce Eskişehirlinin eşlik ettiği, tüm oyunlara ve açık hava etkinliklerine tam kapasite katılımın sağlandığı ve büyük beğeni toplayanfestivali yediden yetmiş yediye her yaştan sanatsever takip etti. Kukla oyunları, atölyeler ve açık hava gösterileri ile renkli ve canlı bir sanat ortamına dönüşen 'Eski Şehrin Kuklaları Festivali' sanatsever Eskişehir halkına çok yakıştı.
Editör: TE Bilisim