Eskişehir Masal Şatosu'nun bu fotoğrafı da dünyayı saran son çılgınlık olan dijital jeton - NFT'ler ile satışı yapılan ögelere eklendi.

Benzersiz bir dijital öğeyi temsil edebilen ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyen, blok zinciri adı verilen dijital defterdeki bir veri birimi olan NFT'ler (non-fungible token), sanat, ses, video, video oyunlarındaki öğeler ve diğer yaratıcı çalışma biçimlerine benzer dijital dosyaları temsil edebiliyor. NFT'ler dijital sanat eserlerini ve koleksiyon ürünlerini tescil edilebilir ve satılabilir varlıklar haline getiren dijital sertifika anlamına geliyor.

Son dönemlerde özellikle sanat dünyasının blokchain teknolojisiyle buluşmasıyla oldukça popüler hale gelen NFT'ler, dijital dünyada hemen hemen tüm kesimlerin ilgisini üzerine çekmiş durumda. NFT ile dijital sanat eserlerini satın alma çılgınlığı devam ederken, Eskişehir Masal Şatosu'nun fotoğrafı da bu furyaya eklendi. Eskişehir Masal Şatosu'nun fotoğrafı Ömer Ağım isimli kullanıcı tarafından 5 bin dolardan satışa sunuldu.
Editör: TE Bilisim