Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan Ka –Der Başkanı Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, 79.yılını kutladığımız bu günde kadına cinsiyete dayalı ayrımcılığın yapılmaya devam ettiğini söyleyerek, kadını kuşatan bu ayrımcılığın farkına varılması gerektiğini belirtti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin anlatılmasının yanı sıra kıymetini bilinmesi gerektiğini belirterek, son 10 yılda kadına şiddetin ne kadar arttığını incelediğimizde düşündürücü sebeplerin ortaya çıkacağını söyledi. Başkan Ataç, 'seçme ve seçilme hakkına özgürce sahip çıkarak demokrasi adına bu hakkı kullanan kadınların arttığı bir toplum, özgür, çağdaş ve geleceğe güvenle bakan bir toplum olacaktır' dedi.

Tepebaşı Belediyesi ve Kadın Adayları Desteleme Derneği, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 79.yılı sebebiyle etkinlik Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Doç. Dr. Füsun Yenilmez ve Av. Betül Duman Köycü'nün katıldığı 'Siyasette Mobbing' konulu panel ile devam etti.

Editör: TE Bilisim