Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısı Başkan Vekili İbrahim Arslan başkanlığında toplandı. 2021 yılı yatırım programına ret oy gerekçelerini açıklayan Durmuş, 'İlçelerimizde çöp depolama ve katı atık depolama tesislerinin yapımı için planlanan rakam ve sadece üç ilçeye bu yatırımın yapılacak olması bize göre yeterli değildir. 2014 yılında itibaren uygulanan 6360 sayılı kanunla Eskişehir büyükşehir belediyesi sorumluluk alanına giren dış ilçelere yapılması gereken yatırımlar konusunda geç kalınmaktadır. Hem şehir merkezinin hem dış ilçelerin ihtiyaçları yatırımları göz önüne alındığında bu rakam yeterli değildir' şeklinde konuştu.
BÜTÇENİN YÜZDDE 40'I YATIRIMA
Durmuş'a yanıt veren İbrahim Arslan, 'Bu bütçenin yüzde 40'ınınyatırıma ayrıldığı anlamına gelir. İradeyi ortaya koyması açısından son derece kıymetli ve önemli olduğunu düşünüyorum. Buraya birkaç yüz milyonluk bir tablo ile de çıkılabilirdi. Evet, bizim hayallerimiz var. Bu kente dair, bu kentte yaşayan hemşerilerimize dair hayallerimiz var. O hayallerimizi hayata geçirebilmek için bir program oluşturuyoruz. Belediyemizin öz kaynak gelirlerini artırmaya yönelik de çalışmalarımız var. Bu belirsiz dönemde bunları yapmaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı. 2021 yılı yatırım programı oy çokluğuyla kabul edildi.
CHP GRUBUYLA OTURDU
Geçtiğimiz meclis toplantısında AK Parti'den istifa ederek CHP'ye üye olmak istediğini açıklayan Günyüzü Meclis Üyesi Osman Gürnaz, CHP Günyüzü İlçe Başkanlığı'na üye oldu. Meclis toplantısında CHP grubu tarafında oturan Gürnaz, 'Hocamın yanında yer almak istedim. Biraz da Hocamın yanında yer alacağım' dedi. CHP'ye katılan Osman Gürnaz ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nde meclis üye sayısı şu şekilde oldu: 'CHP 24, AK Parti 18, DSP 2, MHP 2.' MELTEM KARAKAŞ KAYA






Editör: TE Bilisim