Kalabak Suyunda tarihi geçmiş damacanaların toplanması nedeniyle bir süredir yaşanan damacana sıkıntısı ile ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından soruşturma başlatılmış ve sorumlular görevden alınmıştı. Fakat geçen günlerde trafiğe çıkarılan 26 AK 004 plakalı bir araç, Kalabak Suyunu andıracak şekilde giydirilerek, görselde kullanılan çamurlu damacana ile şehrin belli bölgelerine park edilmeye başlandı.
VATANDAŞ ZABITAYI ÇAĞIRDI
Aynı aracın Dede Korkut Parkı'nın önüne park edildiğini fark eden vatandaşlar, zabıta ekipleri ve trafik polislerini çağırarak, aracın çekilmesini istedi. Daha sonra aracın bulunduğu bölgeye gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, söz konusu araçla vatandaşları tedirgin etmek istediklerini fakat Eskişehirlilerin görseldeki gibi bir damacanayla su içmediklerini ve gerçeğin farkında olduğunu ifade etti.
PLAKALARI KAPALI
Aracın ön ve arka tarafında bulunan plakasının siyah renkli bantlarla kapatıldığını söyleyen Başkan Büyükerşen, 'Polis geldi fakat el freninin çekili olmasından dolayı aracı çekemeyeceğini söyledi. Bu görselle marka değerine zarar veriyorlar. Vatandaşa kanalizasyon suyu içtiği ima ediliyor. Resmin kendisini görüyorsunuz. Bu damacanaya Porsuk'tan su doldursalar böyle gözükmez. Damacana sıkıntımız oldu. Bir yandan onu çözmeye çalışıyoruz. Ama bunu yapanlar da Eskişehir dışındaki içme suyu şirketlerinin reklamını yapıyor. Onlara hizmet ediyor. Allah'tan vatandaşlar görünce bizi uyardı. Siyah bantla kapatılmış olmasına rağmen aracın 26 AK 004 plakası gözüküyor. Bu plaka AKP'nin seçim çalışmalarında kullanılmış mıdır? AKP'nin neden Eskişehir'de kazanamadığının delili. Böyle bir anlayış böyle bir kafayla AKP'den nasıl hizmet bekleriz. Avukatlarımız burada. Gerekli müracaatı yapıyorlar' dedi.
GIDALARI DA DENETLESİNLER
Halkı infiale sürüklemek yerine sağduyulu olunması gerektiğini belirten vatandaşlar, Kalabak Suyuna sahip çıktılar. Yılardır Kalabak Su kullandığını asla görseldeki gibi çamurlu bir su içmediğini ve Yılmaz Büyükerşen'e güvendiklerini söyleyen Aynur Korkmaz, 'Biz ev hanımıyız. Öyle bir su alıp kullanmadık. Her şeyi biliyoruz. Biz seni yıllardır tanıyoruz Hocam. Senin yüreğini biliyoruz. Biz böyle su içmedik. İnsanı karalarken de bu kadar da karalanmaz yani. Biz böyle bir su içmedik. Çoluğumuz çocuğumuz var herhalde birimiz zehirlenirdik. Hiç Kalabak Suyundan öleni görmedim ben. Damacana eski ama içindeki su sağlıklı. Ne gıdalar yiyoruz onları da denetlesinler. Ben Hocamdan memnunum' diye konuştu.
'SENDEN MEMNUNUZ HOCAM'
Büyükerşen'in her zaman yanında olduklarını ifade eden diğer bir vatandaş Pirhan Ağar ise, birileri üç beş kuruş veriyorlar, şu arabayı çekin diyorlar. Biz sizden memnunuz. Allah razı olsun bin kere. Hiç bunlara üzülmeyin. Biz sizi yıllardır biliyoruz. Böyle bir Eskişehir inşa ettiniz bizlere. Her zaman minnettarız' şeklinde konuştu.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Vatandaşlara desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Büyükerşen, belediye bürokratları ile birlikte bölgeden ayrıldı. Araç giydirmelerinin ruhsata işlenmesi gerektiğini ve plakaları kapatılarak araçların trafiğe çıkamayacağını belirten Zabıta yetkilileri ise, araçların trafikten çekilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim