Üniversite Caddesi üzerinden toplanan grup ' Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur, Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz' şeklinde sloganlar atarak Ali İsmail'in öldürüldüğü sokağa yürüdü. Darp edildiği sokağa karanfiller bırakılarak Gezi direnişinde bulunanlar adına saygı duruşunda bulunuldu. Karanfil bırakıldığı sırada babası Şahap Korkmaz yere koyulan Ali İsmail'in fotoğrafının olduğu dövizi öptü.

Burada konuşan Ali İsmail'in babası Şahap Korkmaz, ' Hepinizle gurur duyuyorum, hepinizi çok seviyorum. Ali İsmail benim oğlum, bundan 1 sene önce burada, bu yerde 8-10 kişi tarafından haince, vahşice darp edildi. Ben diyorum Ali insanları sever, hayatı sever, yardımlaşmayı severdi. Onu darp ettikleri sırada hiçbir insan evladı çıkmadı mı ona yardım etmeye? Ben ona hayret ediyorum. İnsanlar nasıl tahammül ettiler? O küçük vücuduna darp ettiklerinde onu seyredenler, ona bakanlar nasıl sabrettiler. Hayret ediyorum' dedi.

Milyonlarca Ali İsmail türettiler

Daha sonra söz alan abisi Gürkan Korkmaz ise şöyle konuştu: ' Bundan 1 sene önce bu sokağa bir kardeşim girdi, şimdi binlerce kardeşim bu sokakta. Ali İsmail tam bu noktada başına çullanmış 8 kişi tarafından darp edilirken ve ona küfredilirken Ali İsmail korkmadı, titremedi ve ona küfredenlere gözünde korkuyu arayan onlara, dönüp cevap verdi. Ali yerdeyken ve başında 8 tane kana susamış varken o gözlerinde aradıkları korkuyu bulamadılar. Ali'nin onlara verdiği karşılıkla resmen celladının yüzüne tükürmüş oldu. Doğrudur Ali'yi burada katletmiş olabilirler ama milyonlarca Ali İsmail türettiler. Burada 19 yaşında hayatını söndürdüklerini sandıkları çocuğu aslında ölümsüzleştirdiler.'

Bir sene öncesinde Ali'nin uyarılsa bile bu dayanışma için bu sokağa yine de gireceğinin altını çizen abi Korkmaz, ' Buradaki bir kişinin tırnağının kanamaması için, saçının teline zarar gelmemesi için de canını feda ederdi. Bizim sizden aile olarak ricamız lütfen sakin olun. Hepimizin birer annesi var. Daha fazla anne ağlamasın. Ali'nin hesabı başka kanlar dökülerek alınmaz. Biz hakkımızı insanca emdiğimiz sütün hakkını vererek alacağız. Herkes sütünün hakkını verir, biz temiz süt emdik. Annesinden emdiği süt onlara helal olmayanlar utansın. Biz oyuna gelmeyelim, kimseye zarar gelmesin. Ali'nin hakkını biz zamanla alçağız. Lütfen bu konuda kendinizi mukayyet olun, kendinizi koruyun' dedi.

Konuşmalar sonrası slogan atan grup daha sonra Ali İsmail için ' Mağusa Limanı' şarkısını seslendirdi. Daha sonra grup olaysız şekilde dağıldı. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim