CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi. Verilen cezaya tepki gösteren CHP Eskişehir İl Başkanlığı binasına, Canan Kaftancıoğlu'na destek olmak amacıyla 'Canan yüreklidir. Canan cesurdur. Canan bizimdir' pankartı asıldı. Parti binası önünde basın açıklaması yapan CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, Kaftancıoğlu'na verilen cezanın siyasi olduğunu ifade etti.
'ADALET YOK EDİLMİŞ'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kaybedilmesi nedeniyle Canan Kaftancıoğlu'na ceza verildiğini söyleyen Taşel, 'Ülkemizde hukuk vesayet altındadır. Adalet yok edilmiş, anayasa rafa kaldırılmıştır. İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar da, hukuk ve adalete göre değil, Sarayın vesayetçi rejiminin diliyle yazılmıştır. Bu karar, hukuksuz bir karardır. Millet adına verilmeyen bu karar, vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüz olacaktır. Bu hukuksuzluğun muhatabı sadece Canan Kaftancıoğlu değil, tüm Türkiye'dir' diye konuştu.
CEZA KARARINI TANIMIYORUZ
Kaftancıoğlu'na verilen cezayı tanımadıklarını belirten Taşel, 'Biz onlar gibi mağdur edebiyatı yapmayacağız, mağrur duruşumuzu, onurlu duruşumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz. Her türlü hukuksuzluğun karşısında durduğumuz gibi, bunun karşısında da dimdik duracağız. Bizler, Canan Kaftancıoğlu'nun yol arkadaşları olarak hukuksuz tüm kararları tanımadığımız gibi bu kararı da tanımayacağız' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim