Bilecik'in Söğüt İlçesinde Ertuğrul Gazi Türbesi'nin yanında bulunan yaklaşık 70 yıllık 50 ağacın Darülkurra ve Camii projesi kapsamında yerinden sökülerek başka bir alana nakledilmesine karar verildi. Ağaçların sökülecek olmasına tepki gösteren CHP Söğüt İlçe Başkanı Yusuf Sert ve bir grup doğasever bölgeye giderek projenin durdurulması çağrısında bulundu.
KARŞI DEĞİLİZ
Bu projenin 2016 yılında Söğüt halkının ve bölgede yaşayanların haberi olmadan gerçekleştirilen bir proje olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Sert, 'Pandemi sürecinde nefes almanın daha da önem kazandığı bugünlerde bizler için tek nefes alma yeri olan, bin bir emek ve zahmet ile yapılan ve nesiller boyu sürüp geleceğimize aktarabileceğimiz bu yeşil alanın betonlaştırılmasını istemiyoruz' dedi. Yapılacak olan Darülkurra ve cami projesine karşı olmadıklarını vurgulayan Sert, 'Bu projenin ağaçlar taşınmayarak daha uygun bir alana yapılmasını arzu ediyoruz. Ağaçlar yerinden oynamasın, yeşil elimizde kalsın' ifadelerinde bulundu. İlgili bölgenin 100 metre ilerisinde bulunan ve şu an mescit olarak kullanımda olan eski müze alanının değerlendirilmesinin daha uygun olduğunu söyleyen Sert, 'Buradan yetkililere sesleniyoruz! Yazıktır, günahtır gelin bu yanlıştan vazgeçin!' çağrısında bulundu.
NAKLEDİLEMEZ
TEMA Vakfı Söğüt İlçe Temsilcisi İbrahim Aydın da, 'Buradaki 60-70 yıllık ağaçların sökülüp nakledileceği söyleniyor. Ağaçlar 5 yaşını geçtikten sonra nakledilemez. Eğer bir proje gerçekleştirilecekse 50 metre ötede mescit var. O alanda ağaç katliamına gerek kalmadan istenilen proje gerçekleştirilebilir' dedi. HM
Editör: TE Bilisim