İl Müftülük binasında gerçekleşen toplantıda Ersoy, basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu. Temennilerini Allah'ın attığı kadim geleneği birlikte yaşamanın en güzel örnekleriyle dolu olduğunu söyleyen Ersoy, asırlar boyu başta Anadolu olmak üzere İslam coğrafyasında farklı din, kültür, mezhep ve meşrep mezunlarının güven içinde bir arada yaşandığını vurguladı. Müftü Ersoy, son zamanlarda dünyanın değişik bölgelerinde insanların huzur ve güvenini tehdit eden, başkalarını yok sayma, ayrımcılık, haksızlık gibi uygulamalara zulüm, işkence, terör, katliam gibi olaylara şahit olunduğunu anlattı.

Ersoy, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasını 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olarak belirlendiğini dile getirerek, söz konusu temanın Hz. Peygamber'in (S.A.V.) ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle ele alınacağını sözlerine ekledi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında vaaz ve hutbelerin yanı sıra, kitap fuarı, resmi kurum ve kuruluş ziyaretleri, konferanslar, kermes, hastane ziyaretleri, yarışmalar, panel, Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve fidan dağıtımı gibi çeşitli etkinliklerin düzenleneceği öğrenildi.(İHA)

Editör: TE Bilisim