Tepebaşı Tarımsal Destek Danışma Birimi yetkilileri, hububat üreticilerini biçerdöverler tarlada hasat yaparken ziyaret ediyor. Üreticilerle hasat anında görüşmelerde bulunan yetkililer, hububat üretim sezonu boyunca yağışların istenen seviyede olmaması sebebiyle bazı bölgelerde özellikle arpalarda ciddi verim kaybı olmasına rağmen, mayıs ve haziran aylarındaki yağışların ilçe genelindeki hububat üretimini olumlu etkilediğini kaydettiler.

Yapılan çalışmalarda, şu ana kadar yapılan hasatlarda dekardan ortalama susuz bölgelerde 300 kilogram buğday, 200 kilogram arpa, sulanan bölgelerde ise 450 kilogram buğday, 350 kilogram arpa verimi olduğu tespit edildi. Hububat üretim sezonu döneminde yağış miktarının ve yıl içerisindeki dağılımın istenen seviyelerde olmamasına rağmen geçmiş yıllardaki ve diğer bölgelerdeki verimlerle kıyaslandığında genel olarak tatmin edici seviyelerde olduğu görüldü.

Bu ziyaretlerde, üreticilerle tarlasının başında sohbetlerle hububat ve diğer tarımsal faaliyetleri konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. (HM)

Editör: TE Bilisim