Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan, Kore Askeri Ataşesi Yongsık Pakk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, 81 vilayette derneği temsil eden şube başkanları ve eşleri katıldı.

Derneğin Türkiye genelinde yaptığı güzel faaliyetlerden bahseden Vali Tuna, yemek esnasında yaptığı konuşmada, 'Bugünümüzü; aziz şehitlerimize ve ülkemizin medarıiftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan nadide abideleri gazilerimize borçluyuz. Yarınlarımızı da; ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, millî birlik ve beraberliğimizin korunması için üstün fedakarlıklar göstererek canı, kanı pahasına, ölümüne göğsünü siper etmiş şehit ve gazilerimizin verdikleri onurlu mücadelelere borçlu kalacağımızın idrakindeyiz. Kültürümüzde ve gönül dünyamızda bu kadar öneme sahip şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimizle ilgili son yıllarda yasal düzenlemeler çerçevesinde ciddi iyileştirmeler hayata geçmiştir' dedi.

Tüzük gereği altı ayda bir meclis toplantısını Türkiye'nin değişik illerinde yaptıklarını bildiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ise, bu vesileyle gazilerin ve eşlerinin birbirleri ile daha iyi tanıştıklarını kaydetti. Kendilerini Eskişehir'de misafir eden başta Vali Güngör Azim Tuna başta olmak üzere herkese teşekkür eden Başkan Tandoğan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini sözlerinin sonuna ekleyerek, konuşmasını bitirdi. (HM)

Editör: TE Bilisim