Geçtiğimiz ay Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri tarafından bulunan ve zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alınan küçük akbaba, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Hayvanat Bahçesi'nin alanında uzman personellerince iyileştirilip, tekrar doğaya salınmıştı. Üzerindeki çipin tespit edilmesiyle BirdLifeBulgaria ile iletişime geçilerek doğal yuvasına salınan küçük akbaba şimdi özgürlüğüne kanat çırpmaya devam ediyor.
MEKTUP YAZDILAR
Bulgaristan Kuşları Koruma Derneği, 'Ertale' ismini verdikleri Mısır Akbabasını iyileştirip sağlığına kavuşturduğu için Eskişehir Hayvanat Bahçesi'ne mektup ile teşekkür etti. Mektupta 'İlkbaharda, Ertale üreme alanlarına göç etmeye başladı ve 4 bin kilometreyi aştıktan sonra Türkiye'de Eskişehir'e ulaştı. Ancak bir eş bulamadı ve o yıl üremedi. Ertale kışı tekrar Etiyopya'da geçirdi ve 2020 baharında Türkiye'deki anavatanına döndü ve Eskişehir il sınırları içerisinde bir üreme bölgesine yerleşti. Yuvasının yakınında olan küçük bir çöplükten düzenli olarak besleniyordu. Zayıf düştüğü ve zehirlenme belirtileri gösterdiği yer burasıdır. Bu olaya anında ve uygun müdahaleyi gösteren herkese ve ekibinize çok minnettarız. Mısır Akbabalarının ve diğer nesli tükenmekte olan türlerin korunması için gelecekte de iyi iş birlikleri süreceğimizi umuyoruz' denildi.
İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ
Yaralanan veya herhangi bir sebeple bakıma ihtiyaç duyan hayvanları tedavi eden ve doğaya salan Hayvanat Bahçesi yetkilileri, doğal hayatı korumak için çalışmalarını her zaman sürdüreceklerini belirterek, hayvanların iyi olması adına çalışan tüm kuruluşlarla iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. HM
Editör: TE Bilisim