İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Elif Gürkaynak, kadın girişimciliği noktasında büyük adımlar atılması gerektiğini söyledi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eskişehir Kadın Araştırmaları Merkezi (ESKAM) ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde Eskişehir Girişimci Kadın Raporu yayınlandı.

İLK KEZ HAZIRLANDI
Raporun sonuçlarını paylaşmak için İl Kadın Girişimciler Kurulu ile bir araya gelen ESKAM Merkez Müdürü Doç. Dr. Elif Gürsoy, Eskişehir'de son on yılın kadın girişimciliğinin kat ettiği mesafeyi rapor ile anlatma fırsatı bulduklarını söyledi. İlk kez bu denli kapsamlı bir çalışmanın yapıldığını belirten Gürsoy, bu çalışma ile kadın girişimciliğin artarak devam etmesine, kadın girişimciliği için akademik çalışmalar yapılmasına temel oluşturduklarını söyledi.

BÜYÜK ADIMLAR
İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Elif Gürkaynak ise, rapor ile Eskişehir ve ülkemizde kadın girişimciliğinin son on yıllık durumunu rakamlarla ve tablolarla ortaya koyduklarını dile getirdi. Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının azlığına dikkat çeken Gürkaynak, hem kadın istihdamı hem de kadın girişimciliği noktasında büyük adımlar atılması gerektiğini vurguladı. HM
Editör: TE Bilisim