Başkan Büyükerşen'in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Dağdeviren, dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking başta olmak üzere birçok önemli devlet adamını yetiştiren Harvard Society'de Başkan Büyükerşen'i ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyacağını ifade etti.
BÜYÜK DEĞİŞİM
Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi'nde düzenlenen söyleşiye katılmak üzere Eskişehir'e gelen bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Başkan Büyükerşen'in doğum günü olan 8 Kasım tarihinde yaptığı deneyi kendisine armağan eden ve bunu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda duyuran Dağdeviren, 'Yerel yönetimlerin yurt dışına giderek belediyecilik konusunda örnek arayışına girmelerine gerek yok. Çünkü bu alanda her yönüyle örnek bir kent yaratan sizler varsınız. Çalışmalarınızı sosyal medya hesaplarınızda yaptığınız paylaşımlar ile takip ediyorum. En son 2005 yılında geldiğim Eskişehir'in bu değişimini görmek beni gelecek adına daha da umutlandırdı. Yalnızca belediye başkanı olarak değil, akademisyen olarak yaptıklarınız da birçok kişi ve kuruma ilham oluyor. Harvard Üniversitesi başta olmak üzere birçok önemli üniversite sizlerin Anadolu Üniversitesi'nde kurmuş olduğu açık öğretim modelini örnek alıyorlar. Milyonlarca öğrencinin diplomasında imzanızın olduğunu biliyorum. Hem akademisyenlik hem de belediyecilik alanında yaptıklarınızla insanlar tarafından büyük saygı ve sevgi görüyorsunuz' diye konuştu. Amerika'da gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların yanı sıra Türkiye'de de kentleri gezerek çocuklar ve gençlerle bir araya geldiğini ifade eden Dağdeviren, çocuklar ve gençlerin çektiği deney fotoğraflarının ilk sergisinin Eskişehir'e yakışacağını ve bunu Başkan Büyükerşen ile birlikte yapmak istediğini belirtti.
UMUTLARIMIZ YEŞERİYOR
Başkan Büyükerşen de, 'Sizleri Eskişehir'de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyen ve göğsümüzü başarıları ile kabartan sizler gibi kıymetli bilim insanları oldukça ülkemiz adına umutlarımız yeşeriyor. 'Bahaneleriniz değil, hayalleriniz olsun' diyerek yaptığınız çalışmalar ile gençlere en güzel örneklerden birisiniz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim