Vefatının 701'inci yıldönümünde Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kitap günleri ile anılıyor.
Yunus Emre'nin anısına SNS Organizasyon ve Porsuk Kültür iş birliği ile 15 Mayıs'a kadar sürecek olan Eskişehir Yunus Emre Kitap Günleri'ne ziyaretçi akını sürüyor.
Kitapseverlerin büyük bir ilgi ile takip ettiği kitap günlerini ziyaret eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kitap dostlarıyla bir araya geldi. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de yer aldı. Büyükerşen ve Ünlüce'ye SNS Fuarcılık Organizasyon yöneticisi Saruhan Simsaroğlu ve Porsuk Kültür yöneticileri eşlik etti.
Stantları tek tek gezen ve kitapları yakından inceleyen Başkan Büyükerşen, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Fotoğraf çektirmek için sıraya giren gençlerin isteklerini kırmayan Büyükerşen, gençleri etkinlikte görmekten çok mutlu olduğunu belirtti.
Büyükerşen, Yunus Emre'nin anısına yapılan Eskişehir Yunus Emre Kitap Günleri'nin büyük ilgi görmesinin çok değerli olduğunu kaydederek, alandaki görevlilere de teşekkür etti.
Ziyaret sırasında tedavisi tamamlanarak Eskişehir'e dönen SMA'lı Toprak Bebek ile de bir araya gelen Büyükerşen, Toprak ve ailesini verdikleri başarılı mücadele nedeniyle tebrik etti.
Yunus Emre Kitap Günleri nedeniyle Başkan Büyükerşen'e teşekkür eden gençler ise, 'Başkanımız, Hocamız Yılmaz Büyükerşen'e çok teşekkür ederiz. Gençler için çok güzel bir aktivite. Çok güzel kitaplar var ve fiyatları da çok avantajlı. Kitap fuarlarını gezmesi çok keyifli oluyor. Yayınevlerindeki görevliler, aradığımız kitaplar konusunda bizlere çok yardımcı oldu. Başkanımızla birlikte burada olmaktan çok mutluyuz' dediler.
Açık havada ilk kez yapılan ve 42 stantta 50'ye yakın yayınevi, yazarlar, söyleşiler ve imza günleriyle kitapseverleri buluşturan Yunus Emre Kitap Günleri, 15 Mayıs'a kadar Cumhuriyet Meydanı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.


Editör: TE Bilisim