Cumhuriyet tarihinin ilk opera sanatçısı Semiha Berksoy adına kızı Prof. Zeliha Berksoy tarafından kurulan Semiha Berksoy Vakfı'nın Opera ödülleri içinde en büyüğü olan 'Özel Ödül'Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e veridi.

Semiha Berksoy Özel Ödülü, Eskişehir'de yapılan şehircilik planlaması açısından ülkemize ve dünyaya örnek çalışmaların yanında Eskişehir'de kurmuş olduğu Opera Binası ve her yıl düzenlenen Opera festivalleri ile Opera ve Bale sanatına sağladığı büyük katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e verildi.

Semiha Berksoy Vakfı Opera Ödülleri, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operasında sahiplerine verildi. Semiha Berksoy Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Zeliha Berksoy, törenin açılış konuşmasında 'Semiha Berksoy Vakfının en büyük ödülü olan Özel Ödülünü, şehircilik planlaması açısından Eskişehir'i bozkırda bir Avrupa kenti haline getiren, Eskişehir'e Opera evi kazandıran ve her yıl yapılan Eskişehir Opera Bale Günlerini gerçekleştirin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e veriyor olmaktan son derece mutluyuz' dedi.

Semiha Berksoy Özel Ödülünü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'ndan alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 'Sanat ve kültür şehri olan Eskişehir'de hayata geçirmiş olduğumuz sanatsal ve kültürel çalışmaların böylesine anlamlı ödüller ile değerlendirilmesi bizleri çok mutlu ediyor. Semiha Berksoy Vakfı tarafından ödüle layık görülmüş olmam benim için ayrı bir gurur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ödemeye doyamadığımız büyük bir borcumuz var. Hayata geçirmiş olduğumuz çalışmalar ile bu borcumuzu ödemeye çalışıyoruz' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim