Pandemi döneminin başından itibaren salgının yayılmasını önlemek amacıyla yoğun bir mücadele veren Büyükşehir Belediyesi, normalleşme sürecine rağmen vatandaşları salgın konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Zabıta ekipleri aracılığı ile yoğunluğun yaşandığı bölgelerde vatandaşları bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları fiziksel mesafe ve hijyen konusunda da uyarıyor.

HALA ZORUNLU

Son olarak İsmet İnönü Caddesi, Otogar ve Kentpark'ta gerçekleştirilen denetimlere katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Ünlüce 'Şehrimizde 15 Mayıs'ta Eskişehir Valiliği'nce alınmış karar gereği maske takmak zorunluluğu devam etmektedir. Hemşehrilerimizin büyük çoğunluğu duyarlı davranarak bu kurala uysa da özellikle kent merkezinde yoğunluk olan bölgelerde bu kurala uymayan vatandaşlarımızın olduğunu üzülerek görüyoruz' dedi.

KURALLARA UYALIM

'Bu sebeple özellikle pik saatlerde zabıta ekiplerimiz tarafından yoğunluk olan caddelerde ve pazar yerlerinde vatandaşlarımızı hem maske hem de fiziksel mesafe konusunda uyarıyoruz' diyen Ünlüce, 'Vaka sayılarındaki yükselme tedbiri elden bırakmamız gerektiğini bizlere gösteriyor. Virüsten korunmanın ve sevdiklerimizi korumanın 3 temel yolu var: iş yerinde, sokakta, toplu taşımada maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak! Bu kurallara uyarsak şehir olarak salgın riskini en aza indirebiliriz. Biz duyarlı hemşehrilerimizden bu konuda hassasiyet bekliyoruz' diye konuştu.

MASKE DAĞITILDI

Ünlüce ve zabıta ekipleri denetim yapılan bölgelerde maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtırken, duyarlı vatandaşlar da denetimlerin arttırılarak devam etmesini istediklerini ifade etti. HM

Editör: TE Bilisim