Her yıl yüzbinlerce üniversite öğrencisinin başvuruda bulunduğu Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) için Büyükşehir Belediyesi'nden parkur desteği talep eden gençlere Büyükşehir Belediyesi, başlattığı ücretsiz kurs ile destek olmayı sürdürüyor.
Kursa katılan polis adaylarının fiziki mülakattan başarı ile döndüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 'Polis adayları için açmış olduğumuz ücretsiz POMEM kursumuz pandemi döneminde tam kapanma kapsamında spor salonlarının kapatılmasıyla, Osmangazi Spor Sahasında devam ediyor. Kursumuzda sınavı tamamlayan 20 erkek öğrencimiz fiziki mülakat sınavını başarı ile tamamladı. Kadın adayların Haziran ayında olacak sınavı için parkur çalışmasına Osmangazi Spor Sahasında devam eden antrenörlerimiz 30 kadın aday ile hafta içi her gün 09.00-11.00 saatleri arasında ısınma, sprint koşuları ve parkur antrenmanları gibi birçok farklı metot ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor' dedi.
Fiziki mülakatı başarı ile tamamlayarak kadın adaylara psikolojik destek vermek için çalışmalara katılan erkek adaylar, 'Antrenörlerimizin verdiği büyük destek sayesinde mülakatlarda iyi dereceler elde ettik. Bu kursu açarak bizlere destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olmak üzere tüm emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Sınava katılacak kadın arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz' ifadelerine yer verdiler.
Antrenmanlarına devam eden kadın polis adayları ise çalışmalar sayesinde oldukça yol kat ettiklerini ve fiziki mülakata hazır olduklarını belirttiler.
Editör: TE Bilisim