Belediye yetkilileri, sürücüleri araçlarına kış lastiği takmalarını belirtirken, vatandaşları da karlı havalarda toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini konusunda uyardı.

İlimizde etkili olan kar yağışı ve buna bağlı olarak meydana gelen buzlanma nedeniyle teyakkuz durumuna geçen Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde karla mücadele çalışmalarını 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan 20 metre ve daha geniş caddeler, otobüs ve tramvay güzergahlarında buzlanmayı önlemek için yoğun şekilde çalışan ekipler, özellikle ana arterlerde yaptığı tuzlama çalışmalarıyla kent içi ulaşımının aksamasını engelliyor.

Vatandaşlarımızdan mecbur kalmadıkça karlı havalarda özel araçlarını kullanmamalarını, buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmalarını ve kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerektiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücülerden araçlarına kış lastiği taktırmalarını ve araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiğini de hatırlattılar.

Editör: TE Bilisim