AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, parti binasında yaptığı açıklamada, son günlerde tartışılan yerli tramvay konusuna değindi. Büyükşehir Belediyesi ve CHP'yi hedef alan Ünlü, Büyükşehir Belediyesi ile TÜLOMSAŞ arasında 2003 yılında imzalanan protokolü hatırlatarak, Büyükşehir'in o protokole sadık kalmadığını ve tramvay ihalelerinde yerli üretime teşvik etmediğini ifade etti. Ünlü, 'Başbakanımız, son ziyaretinde tramvayın yerli üretimle yapılmadığını ve buraya harcanacak paraların tıkır tıkır yurt dışına gittiğini ifade etti. Bunun muhatapları, bunu cevaplamak yerine 'Başkaları da yapmıyor' gibi, sorulara karşılık vermekten uzak cevaplar verdiler. Siz, kendi şehrinizdeki sanayi kuruluşlarına sahip çıkacaksınız ki diğer şehirlere örnek olsun' dedi. Ünlü, Büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Başbakana verdiği cevapta Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in köşe yazısını paylaşmasını da eleştirerek 'Bu yazarın millete söylediği bidon kafalı lafı söylediklerinin en hafifi daha ağır nitelemeleri de var. AK Parti'ye oy verenler referans gösterdikleri yazara göre bidon kafalı. Eskişehir'in yüzde 44 üne bidon kafalı yakıştırması yapan yazarı referans göstererek mi cevap veriyorsunuz? Kendinize ait bir cevap veremiyor musunuz? Böyle mi Eskişehir'li olacaksınız? Yatırım için ayrılan para Eskişehir'de kalsın, Eskişehir sanayisi bundan faydalansın dendiğinde, bu mu cevabınız' dedi.

Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü: 'Eskişehir iki büyük üniversitesi ve kendisini ispatlamış bir sanayisi olan gelişmeye açık bir şehirdir. Şehrimize yapılacak bir yatırımın önce kendi şehrimize ve insanımıza katkı sağlaması gerekmez mi? Eskişehir sanayisinin, Eskişehir sanayicisinin arkasındayız. Bu şehir en iyisini yapar. Bu şehir çalışsın, bu şehir kazansın istiyoruz. Şu an yapılan hesaplara bakıldığında TÜLOMSAŞ da dahil olmak üzere Eskişehir sanayisi bu projenin yüzde 70'ine yakınını gerçekleştirebilecek durumdadır. Bakımını yapsın, tedariğini yapsın, belli bir yüzdesini yapsın diyoruz. Yurt dışına verilen paranın yüzde70'i şehrimizde kalabilir. Önceki tramvay ihalelerinde aynı tip klimasız cihazlar, şu an önerilenden çok daha pahalı fiyatlara, alınmış ve yetersiz geldiğinde yanlış yapıldığı anlaşılmıştır. Şimdi yeni tramvay kapasite artırım ihalesi yapılacaktır. Biz şehrimizi düşünen, milli ve yerli hassasiyetleri olan iktidar temsilcileri olarak yine, yeniden uyarıyoruz. Şehrimizdeki yatırımları, şehrimize mal olmuş devlet şirketlerini ve yerli sanayiciyi küçümseyerek, hatta şans dahi vermeyerek nereye varacaksınız? Sırf şehre iş vermemek için şehrin sanayisini aşağılamaya son verin artık.'

TÜLOMSAŞ'I NEDEN DÜŞMAN OLARAK GÖRÜYORSUNUZ

Yeni tramvay ihalesinde yerli sanayici ihalede yer alamayacağını, adrese teslim ihale yapılacağını savunan Ünlü, 'TÜLOMSAŞ'ı neden düşman olarak görüyorsunuz. Bu şekilde nereye varacaksınız. Sırf iktidar AK Parti'de diye TÜLOMSAŞ ile ne alıp veremediğiniz var. TÜLOMSAŞ ve organizedeki firmalarımız Cer motoru üretimi, komple montaj, kablolama, iç giydirme, yolcu bilgilendirme sistemleri, kumanda masası üretimi, dış giydirme gibi pek çok konuda üretim yapabiliyorken bu düşmanlık niye. Organize sanayi bölgesindeki firmalara işin içine dahil edemez misiniz ? Biz bu insanlara sahip çıkmayacaksak kime çıkacağız' ifadelerini kullandı.

ODALARI GÖREVE DAVET ETTİ

Sanayi ve Ticaret Odasını da göreve davet eden Ünlü, ' Burada Sanayi Odası'na da büyük görev düşüyor Ticaret Odası'na da. Kimse büyükşehir belediyesi ile ters düşmeyelim düşüncesiyle eyyam yapmamalı. Herkes yüksek sesle yerli üretime teşvik edilmeli. Yerli üretici bu ihalede yer alacak mı almayacak mı bu soruyu yanıtlasınlar. Sonuçta biz Eskişehir'de yaşıyoruz, eğer biz bu şehre sahip çıkmazsak nasıl Eskişehirli olacağız' dedi. Ünlü açıklamasında ayrıca,'Devletin ve hükümetin yaptığı yatırımlara belediyeler destek vermeli ve bu projeler yapılırken engelleme olmamalı' ifadelerine yer verdi.

KATILMAYANLARA SORUŞTURMA

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ünlü, parti bayramlaşmasına katılımın az olduğu ve kendisinin bu konuda soruşturma açtığı ile ilgili söylentilere 'Ben bunu her zaman sorgularım. Bizim içimizde olan bir mevzu. Görev alan her arkadaş sorumluluğunu yerine getirecek. Parti disiplini çok önemli. Parti görevi yapan arkadaşlar aile ve sosyal hayatlarından fedakarlık yaparak çalışacaklar' dedi.

OKULLARA YATIRIM YAPMANIZA GEREK YOK

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın okullara giremedikleri gerekçesiyle ilgili serzenişine de değinen Ünlü, 'Okullara yatırım yapmanıza gerek yok. Nabi Avcı döneminde okullara en üst düzey yatırım yapıldı. Okullara gidildiğinde herkes giriyor ama farklı amaçlarla girecekseniz bilmem. Sanırım 'Okullarda siyaset yapamıyoruz' diye serzenişte bulunuyorlar. 'Okullarda ve camilerde siyaset yapacağız' derseniz bu vatandaş tarafından hoş karşılanmaz' diye konuştu. HM

Editör: TE Bilisim