İki hayvan sever, yanlarında getirdikleri yemekleri sokak hayvanları vermek için Çağlayan Yolu birinci kilometre civarına geldiklerinde, korkunç bir manzarayla karşılaştılar. İki sokak köpeğini ağzı kanla dolu halde ölü olarak bulan hayvan severler durumu hemen jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarma ekiplerinin yaptıkları incelemenin ardından ölü köpekler, Odunpazarı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kesin ölüm sebebinin tespiti için götürüldü.
Hayvan sever Nurhan Gökgül, köpeklerin zehirlendiğini iddia ederek, bunu yapanların bulunamadığından yakındı. Gökgül, 'Ormanda yaşayan köpeklere ara sıra yemek getiriyoruz. Yaklaşık 3 hafta önce de ormanın Büyükdere Mahallesi'ne yakın bir bölgesinde böyle bir olayla karşılaştık. Zehirli et atarak 3-5 tane köpeği zehirliyorlar. Bugün de 2 tanesini bulduk. Ama yapan kişi hala bulunamadı. Yetkilileri çağırıyoruz, tutanak tutuyorlar ama bir şey yapamıyoruz' dedi.

'SOKAK HAYVANLARI HİÇBİR
İNSANA SALDIRMAZ'
Hayvan sever Metin Çakır ise, sokak hayvanlarının insanlara saldırmayacağını savunarak, şöyle konuştu: 'Şuana kadar Çağlayan Yolu girişinde 5 köpek zehirlendi. Son günlerde Eskişehir'de zehirlenme olayları çok sık görülmeye başlandı. Bu bölgede de değim gibi 5 köpek zehirlendi. Normal şartlar altında hiçbir sokak hayvanı insana saldırmaz. Çünkü birçok bölgeye besleme yapıyoruz. Hemen hemen her gün yapıyoruz. Hiçbir köpeğin de bize saldırdığını görmedik. Dediğim gibi sokak hayvanları hiçbir insana saldırmaz.'(İHA)

Editör: TE Bilisim