Önce ki gün Kadın Kolları İl Başkanlığı için Figen Kahya adaylığını açıklamıştı. Dün ise Gülcan Çalış ve Nevin Kavak İl binasında düzenledikleri basın toplantısında aday olduklarını açıkladı.

İlk olarak adaylığını açıklayan Gülcan Çalış, sessizlerin sesi olacaklarını belirterek, 'Artık kadınlar yaşamın her alanında öne çıkacak. İşte bu anlayış çerçevesi içerisinde CHP İl Kadın Kolları Başkanlığına aday oluyorum. Koltukta oturan bir başkan olmayacağım, fotoğraf karelerini dolduran bir manken olmayacağım. Yaşamın her alanında bulunarak köyde, sokakta, evde ve iş yerlerinde dolaşarak insanlarla mücadele ederek başkanlık yapacağım. Partili bayan arkadaşlarımız ve Eskişehirli bayanlarla birlikte çalışarak, 'Sessizlerin sesi olacağız' ' diye konuştu.

AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ

Nevin Kavak ise adaylığını açıkladığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kavak ayrıştırıcı değil, birleştirici yönetim anlayışıyla göreve talip olduğunu ifade ederek, 'Cumhuriyet Halk Partisi projelerine ve ilkelerine, Atatürk'ün izlerine sahip çıkacağız. Kadınlarla her ortamda yan yana olacağız. Kadınlar birbirini anlar. Kadınlar kollarını sıvayınca her şeyin üstesinden gelir. Ben bu bilinçle ayrıştırıcı değil, birleştirici; dışlayıcı değil, toparlayıcı; uzaklaştırıcı değil, bütünleştirici bir yönetim anlayışıyla bu onurlu göreve talibim' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim