Odunpazarı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. 20 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Odunpazarı Belediyesi ile Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti Bahçesaray Belediyesi arasındaki Kardeş Belediye ilişkisi feshedildi. Gündem dışı söz alan CHP'nin doktor Meclis Üyesi Ömer Faruk İnan, Covid-19 vakaları hakkında meclisi bilgilendirdi.
HER GÜN 135 VAKA
Salgının artış seviyesinde ilerlediğini ve turizmi, ekonomiyi kurtarmak için otellerin ve sahillerin yarı kontrollü şekilde açıldığını belirten Meclis Üyesi İnan, Eskişehir'deki vakalar hakkında da konuştu. Eskişehir'de her gün ortalama 900 test yapıldığını aktaran İnan, 'Bunların yüzde 15'i pozitif çıkıyor. Yani günlük vaka sayısı 135. Bu ne demek? Türkiye nüfusu 83 milyon. Eskişehir nüfusu 887 bin. Yani Türkiye nüfusunun yüzde biri. O zaman 135'i 100 ile çarparsak 13 bin 500 yapıyor günlük vaka sayısı. Şehir merkezimizde korona yüzünden ölen vatandaşımızın sayısı 94. Yöneticilerimiz ekonomiyi, turizmi düşünerek gerçek rakamları göstermek istemiyor olabilir ya da panik olunmasın diye ama bence panik olurlarsa daha dikkatli olurlar' diye konuştu.
ÖZCAN'DAN SORU YAĞMURU
Daha sonra söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan ise CHP'li Ömer Faruk İnan'ın salgınla ilgili eleştirilerinin siyasi bir eleştiri olduğunu söyledi. Başkan Kurt'a birtakım sorular yönlendiren Özcan, Yenikent Pazar Yeri'nde yapılacak olan değişiklikler ve 29 yıllığına kiralama konusu ile Vişnelik'te hayata geçirilecek olan butik pazar yeri konularının açıklanmasını istedi. 16 mahallede hayata geçen geri dönüşüm faaliyetleri hakkında da bilgi isteyen Özcan, Odunpazarı Belediyesi'nde imar ve iskan konusunda belediye personeli ile ilgili basında çıkan iddiaların doğru olup olmadığını da sordu.
ŞİKÂYETLER AZALDI
AK Partili Özcan'a yanıt veren Kazım Kurt, geri dönüşüm çalışmalarının bir sisteme oturduğunu ifade ederek, '8-10 araç aldık. Onlarla bu işleri daha hızlı ve kolay yapmaya başladık. Şikayetler azaldı. Yayılma işini de zaman içinde yapacağız' dedi. Yenikent Pazar Yeri hakkında da konuşan Başkan Kurt, 'Burası için çok uğraştık. İhaleye çıktık önce ama alıcı çıkmadı. Revize edilen plan notlarıyla yap işlet devret modelini deneyeceğiz. Komisyondaki arkadaşlara teknik bilgiyi arkadaşlarımız verecek. Yenikent Pazar Yeri'ndeki pazarcı esnafımızı geçici olarak bir yere taşıyacağız. Vişnelik'te de Sami Ramazanoğlu Cami'nin karşısına imar planlarında da Pazar yeri olarak gözüken alana butik Pazar yeri yapacağız. Çarpa'nın sebze meyve kısmı zorunlu ama tekstil kısmından vatandaşlardan çok şikayet alıyoruz. Çarpa'nın oradan kaldırılmasını istiyorum ama henüz pazarcılarla bir anlaşmaya varılmadı' şeklinde konuştu.
YALAN HABER YAPIYORLAR
Belediye ile ilgili imar ve iskan konuları hakkında çıkan iddialara yanıt veren Başkan Kurt, 'Bu dedikodular bizi üzüyor. Ezbere, aslı olmadan, uydurma yazarak memurlarımızın itibarı ile oynamaya çalışıyorlar. Siyaseten Kazım Kurt'a karşı kurulan internet siteleri var. Biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Cevap vermedik çünkü gündem olmak istiyorlar. Ben de internet sitesi kurup böyle yalan yanlış haber mi yapayım? Arkadaşlarımız yalan haber yapıyor. Bu iş yoktur. İnternet medyasını ahlaki sorumluluğa davet ediyorum. Sırf bunları yazması için maaşa bağlanan arkadaşlar var. Bunlara asla taviz vermem ve sonuna kadar mücadele ederim. Vicdanen çok rahatım. Memurlarıma, çalışanlarıma, işçilerime güveniyorum. Bizde kimse haksız kazanç elde etmez. Hiç kimseden korkmuyorum. Bel altı vurmak isteyenler, bizim de hörgücümüzde bir şeyler var. Biz de onları açıklarız herkes kendi hesabını kendi verir. Biz kimin elektrik, su, doğalgaz faturasını kim ödüyor biliyoruz. Sabrımızı zorlamasın kimse' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim