Makale Performans Ödülleri sahiplerini buldu. Fen, sağlık ve mühendislik bilimlerinde ScienceCitation Index (SCI) veya ScienceCitation Index Expanded (SCIE); sosyal bilimler, eğitim bilimleri, mimarlık ve sanat alanında ise SocialSciencesCitation Index (SSCI) ve ArtsAndHumanitiesCitation Index (AHCI) indekslerinde taranan dergilerde yayınlanan makale sayılarına göre belirlenen performans ödülleri, Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı tarafından verildi.
SOSYAL YÖNÜ VAR
Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Anadolu Üniversitesi'nin akademik alanda çalışmalar yürüten Türkiye'nin önde gelen kurumlarından biri olduğuna dikkat çekti. Çomaklı; 'Bugün burada, 2018 yılında akademik makalelerde üstün başarı göstermiş arkadaşlarımızı görüyoruz. Bu çalışmalar bilindiği üzere sadece masabaşında yapılan çalışmalar olmuyor, bunların bir de sosyal yönü var' dedi. Yapılan çalışmaların topraklarımıza ait politikalara ve insanımızın geleceğine yön veren çalışmalar olması gerektiğini dile getiren Rektör Çomaklı, 'Biliyorsunuz bizim silahımız yok ve bizler cehalet dediğimiz olguyla fikirlerimizle mücadele ediyoruz. Bu mücadele zeminini de üniversiteler sayesinde sağlıyoruz. Eğer bu zemini hazırlamazsak, mücadele edebileceğimiz başka bir unsur olmaz. Bu nedenle; yaptığınız çalışmaların toplumun ihtiyacı olan konulara yol gösterici olmasını temenni ediyor ve hepinize başarılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İki bölümde gerçekleştirilen ödül takdiminin ilk kısımda makale sayılarında başarı gösteren öğretim elemanlarına 'Makale Performans Sertifikaları', ikinci bölümde ise yaptıkları çalışmalar ile bilim dünyasına katkıda bulunan öğretim elemanlarına plaket takdimi gerçekleştirildi. 'IndianJournal of Sciences' dergisinde 2017 yılında yayımlanan 'Penicillium Crysogenum Sekonder Metabolitlerinin Antianjiyojenik ve Antimetastatik Etkileri' başlıklı makale ile Hindistan Eczacılar Birliği tarafından 'En İyi Makale Ödülü'ne layık görülen ve bu alandaki ilk Türk araştırmacılar olan Eczacılık Fakültesi Öğretim Elemanları Prof. Dr. Miriş Dikmen, Doç. Dr. Zerrin Cantürk, Arş. Gör. Elif Kaya Tilki ve doktora öğrencisi Selin Engür Öztürk'e, bu başarılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı tarafından plaket takdim edildi. Yürüttüğü çalışmalar ile Anadolu tarihi hakkında bilim dünyasına katkılar sunan Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Altınsapan da ödüle layık görülen bir diğer isim oldu. Prof. Dr. Altınsapan ödülünü Rektör Çomaklı'dan aldı. Törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Güler Günsoy, Prof. Dr. Selim Başar'ın yanı sıra üniversite senato üyeleri ve ödül alan öğretim elemanları katıldı. İHA
Editör: TE Bilisim