Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) tarafından açılan ücretsiz Cam Boyama Kursu'na gelerek kendilerini bu alanda geliştiren kadın kursiyerler, eğitmenleri Funda Çolpan öncülüğünde hazırladıkları birbirinden özel eserleri, Eskişehirliler ile buluşturdu.

ÜCRETSİZ KURSLAR
Esmek Sergi Evi'nde açılışı gerçekleştirilen ve sanatseverler tarafından büyük ilgi gösterilen sergide, eğitmen Funda Çolpan emekleri dolayısıyla öğrencilerini tebrik etti. Çolpan 'Geleneksel el sanatlarımızdan biri olan cam boyama, ESMEK bünyesinde ücretsiz olarak verdiğimiz kurs ile Eskişehir'de yaşatılmaya çalışılıyor. Yüz yıllar önce mimaride dahi kullanılan bu el sanatında kadın kursiyerlerimiz de kısa sürede önemli gelişim kat ettiler. Ben hepsini ayrı ayrı kutluyorum' dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Çolpan ayrıca şunları söyledi: 'Ayrıca Büyükşehir Belediyemize de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının yaygınlaştırılması adına verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum.' Sergi 1 Mart'a kadar ESMEK Turistlik El Sanatları Merkezi içerisinde yer alan Sergi Evi'nde ziyaret edilebilecek. HM
Editör: TE Bilisim