Eskişehir Cam ve Seramik Sanatları Derneği Başkanı Feridun Güngörmez, Türkiye'nin en fazla cam sanatçısının bulunduğu kentin Eskişehir olduğunu belirtti.

Güngörmez, dernek olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek bir çalışma için hazırlandıklarını söyleyerek, 'Yönetim kurulumuz ve dernek üyelerimizle çok özel bir projeye imza atmak için harekete geçtik. Bu kapsamda camdan Yunus Emre heykeli yapmaya karar verdik. Bir dizi araştırma yaptık. Dünyada sadece camdan yapılmış büyük bir heykelin olmadığını tespit ettik. Şimdi yapacağımız 4 metre boyundaki camdan heykelle dünyanın en ilgi çekici rekorlarının yer aldığı Guinness Rekorlar Kitabı'na adımızı yazdırmak istiyoruz. Yunus Emre heykeliyle Eskişehir ve Türkiye'nin adını dünyaya duyurmak istiyoruz.'

Güngörmez, projede 20 cam ve seramik sanatçısının görev alacağını dile getirerek, heykelin yapımına yeni yılda başlayacaklarını bildirdi. Güngörmez, yaklaşık 7 ay sonunda tamamlanacak Yunus Emre heykelini kent halkına hediye edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim