Pazarda ürünlerini sergileyen Mihalgazili kadın üreticilerle bir araya gelen İl Başkanı Adar, üreticilerin sorunlarını dinledi. Pazarın, önemli bir boşluğu kapattığını ve yerel üreticilere can simidi olduğunu ifade eden Adar, Türkiye'de tarımın uygulanan politikalar sonucunda bitme noktasına geldiğini söyledi.
ÜRETİCİ MEMNUN
Türk tarımının en önemli sorunun üreticiden tüketiciye ürünün ulaştırılması olduğunu belirten Adar 'Üretici, ürününü bu yıl domateste olduğu gibi 50 kuruşa satmakta zorlanırken tüketici de bunu marketlerden 2-3 TL'ye alıyor. Oysa Tepebaşı Belediyemizin hayata geçirdiği Kadın Üretici Pazarı bu anlamda üreticiden tüketiciye ürünün ulaşmasını sağlayarak hem üreticiler hem de tüketiciler için çok önemli bir boşluğu kapatmaktadır. Çiftçimiz ürünlerini pazarlama sorunu yaşamaktadır. Burada üreticilerimiz, tarlada topladığı ürünlerini doğrudan tüketicilere ulaştırarak hem kazanıyor hem de tüketicilerin sağlıklı ürünlere ulaşmasını sağlıyor' diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR'DEN DESTEK
Üreticilerin, Kadın Üretici Pazarı'na daha kolay ulaşımını sağlamak adına Büyükşehir Belediyesinin sabah ilk seferlerini kadın üreticiler için ücretsiz hale getirdiğini hatırlatan Adar, geliştirdikleri politikalar ile üreticilerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade etti. HM
Editör: TE Bilisim