Bazı banklar konut kredi faiz oranında büyük ölçüde indirime gitti. Yapılan faiz indirimlerini değerlendiren Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, bankaların böyle bir indirim yapmasının kendilerini için bir sürpriz olduğunu söyledi.
3 BANKADAN İNDİRİM
Piyasaların son zamanlarda kilitlendiğine dikkat çeken Çelik, 'Şu anda devletin yapmış olduğu bir hamleyle 3 tane bankamızın faiz indirimine gitmiş olması bizleri sevindirdi. Konut piyasasında 0.89 oran ile çok güzel bir indirim oldu. 10 yıllıkta şöyle bir örnek verecek olursam. Bundan 2 yıl önce 100 bin çeken bir insan 10 yıl içinde 200 bin ödeyecekti. Şimdi ise 175 bin lira gibi bir ücret ödeyecek. Aşağı yukarı 3'te 1 fiyatını ödeyecek. Kredi kullanan insanlar için 70 bin lira gibi bir karı var. Bu piyasalar için çok güzel oldu. Konut stoku birikmişti. Adeta gayrimenkul piyasası kitlenmiş vaziyetteydi. Bu faiz indirimi piyasalara bir can suyu oldu. Bunun devamını diliyoruz. Gayrimenkule yatırım yapacak olan insanların bir an önce hareket etmelerini; ayaklarını yorganlarına göre uzatarak kredi çekmelerini diliyoruz' diye konuştu.
YÜZÜMÜZ GÜLMEYE BAŞLADI
Vatandaşların ödeyebilecekleri miktarda kredi çekmelerini öneren Çelik, 'İnsanlar kendi aileleri için hesap yapıp ödeyecekleri miktarda kredi çekerlerse bu daha mantıklı ve kendileri açısından sıkıntı yaşamamaları bakımından daha iyi olur. Bu kredi ihtiyacı olan insanların kullanmasını tavsiye ediyoruz. Piyasaların canlanması bakımından inşaat sektörünün hareket etmesi bakımından çok iyi olduğunu düşünüyoruz. Şu anda piyasalar biraz daha olsun rahatlayacak. Bizlerin de meslektaşlarımızın da telefonları çalmaya başladı. İnşaat firmalarının yüzü gülmeye başladı' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim