Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında oluşturularak 'Şehitler Diyarından Anadolu'ya' sloganıyla yola çıkarılan gezici müze, kentte bir alışveriş merkezinin alanında konuşlandırıldı.

Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneğine bağlı Savaş Alanları Rehberi Turgay Güleç, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzede Çanakkale Savaşları'ndan kalma Türk bayrağı, top mermisi, üniforma, kılıç, ilaç ve düşman birliklerine ait malzemelerin bulunduğunu söyledi.

Müzeyle Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Güleç, müzenin savaşta yaşanan olayları anlatan menkıbelerin anlatıldığı resim sergisiyle desteklendiğini bildirdi.

Güleç, 100. yılı hatırlarda tutmak için çaba gösterdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Eskişehir'den sonra yaklaşık 50 ili ziyaret edeceğiz. Her ilde gençlerimize yönelik bu sergi açılacak ve anlatılacak. İnsanlarımızın Çanakkale'yi hatırlamalarını bu vesileyle de Çanakkale'ye gelmelerini istiyoruz. Orada yaşananları hatırlar ve aklımızda taze tutarsak, bu milletin neler çektiğini bilirsek bundan sonra önümüze daha iyi bakacağımıza inanıyoruz. Ecdadımızın bize gösterdiği yolda ülkemizi aydınlık yarınlara götürmek için buna ihtiyacımız var.' (AA)

Editör: TE Bilisim